print sitemap zoeken disclaimer contact

NOW bij startende ondernemer

Henk begon in februari 2020 met 5 werknemers zijn restaurant. Op 15 maart 2020 moest het restaurant dicht en Henk deed een beroep op de NOW-regeling (maart - mei 2020). Omdat er geen loon was betaald in 2019, had Henk geen recht op een NOW-subsidie (periode november 2019 - januari 2020). Ook de NOW 2 ging mis (periode juni - september 2020) omdat er in maart 2020 geen loon was betaald. Henk stapt naar de rechter !

Centrale Raad van Beroep en NOW-regeling

De rechter was er vlot klaar mee. De NOW-regeling is snel ingevoerd voor veel werkgevers. De NOW heeft hierdoor een algemeen karakter, eenvoudig en geen maatwerk. De regeling is door diverse fouten en het algemene karakter diverse keren aangepast, veelal door Kamervragen en voortschrijdend inzicht. De insteek is om meer bedrijven met financiƫle problemen te helpen. Het doel is echter niet om maatwerk te leveren en / of een allesomvattende regeling te zijn. De regeling werkt niet goed voor startende ondernemers, maar is hierdoor nog niet in strijd met het evenredigheidsbeginsel en / of een algemeen beginsel van behoorlijk bestuur. De ondernemer heeft pech !

Bron CRVB en NOW-regeling

Uitspraak CRVB 28 januari 2021, Centrale Raad van Beroep d.d. 28 januari 2021 ECLI:NL:CRVB:2021:87

Vragen over NOW of procedure opstarten?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Meer weten van procedure now bij starter

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2022
Artikel gemaakt op 29-01-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen NOW regeling Procedures NOW-regeling Procedure NOW bij starter

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap