print sitemap zoeken disclaimer contact

Sponsoring, BTW en fiscus

Sportclubs halen hun geld op via lidmaatschapsgelden en diverse nevenactiviteiten zoals sponsoring. De sponsoring is vrijgesteld van BTW mits deze beneden een bepaald bedrag blijft. Deze vrijstelling bedraagt ruim € 31.000 en wordt per 2014 verhoogd tot € 50.000.

Meer sponsorgelden

Als de maximumomzet onder de genoemde € 31.000 (of € 50.000) blijft, dan is er voor de BTW niks aan de hand. Sponsorgelden in natura moeten ook gewaardeerd worden. De sportclub kan dan een factuur sturen zonder BTW. Als er meer sponsorgelden zouden binnenkomen, dan moet de sportclub over de totale sponsorgelden 6% BTW afdragen. De 6% zal dan ook gelden voor overige inkomsten, zoals: 

  • toegang tot sportwedstrijden;
  • sportdemonstraties;
  • kantine-inkomsten (soms 21%).

Kantineregeling

Elk voordeel heeft zijn nadeel geldt ook in de sport. In 2014 wordt de kantineregeling voor sportclubs ingetrokken. Via deze regeling is de kantineomzet bij sportclubs vrijgesteld van BTW (mits niet hoger dan ruim € 68.000 per jaar). De kantineregeling is niet echt nodig omdat de kantine-omzet ook kan vallen onder de vrijstelling voor fondswervende leveringen (is ook ruim € 68.000). De vrijstelling voor kantine-omzet geldt vanaf 2014 niet meer voor persoonlijke feestjes, zoals bruiloften of feestjes van leden.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-06-2013
Artikel gemaakt op 03-06-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Sport, artiest en fiscus Sponsoring, BTW en sportclub

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap