print sitemap zoeken disclaimer contact

Ontslagvergoeding vóór 15 november 2013 afstorten

In de Begrotingsafspraken 2014 heeft de Minister van Financiën een nadere toelichting gegeven op de mogelijkheid om in 2014 gebruik te kunnen maken van de 80% afkoopfaciliteit voor stamrechten.

Nadere voorwaarde

Om in 2014 gebruik te kunnen maken van de 80% afkoopfaciliteit dient het te gaan om bestaande stamrechten. Hiervan is in de ogen van de Minister van Financiën sprake indien de koopsom voor het stamrecht vóór 15 november 2013 is afgestort bij een kwalificerende stamrechtuitvoerder.

Hieronder vallen de eigen stamrecht B.V., banken (via banksparen), verzekeringsmaatschappijen (via een stamrechtlijfrente). Op basis van de huidige voorgestelde wijzigingen is het voorts mogelijk om ook het stamrecht in eigen beheer te geven bij de ex-werkgever; het geld hoeft dan niet extern te worden uitgestort; wel moet de ontslagvergoeding vóór 15 november 2013 definitief zijn toegezegd en moet vóór 15 november 2013 het stamrecht bij de ex-werkgever zijn bedongen.

Probleem is echter dat het in deze nog steeds gaat om wetsvoorstellen die nog moeten worden aangenomen.

Advies als je in 2014 wilt afkopen is derhalve om ervoor te zorgen dat:

  • de ontslagvergoeding vóór 15 november 2013 definitief is toegekend;
  • de koopsom vóór 15 november 2013 is afgestort in eigen B.V. / bankspaarproduct / stamrechtlijfrente;
  • als afstorting niet vóór 15 november mogelijk is, er vóór 15 november 2013 met de ex-werkgever een stamrechtovereenkomst is afgesloten. Let er daarbij op dat je met de werkgever overeenkomt dat je in 2014 de overeenkomst kunt afkopen op basis van de 80% afkoopfaciliteit.

Deel deze pagina

Laatste update op 23-10-2013
Artikel gemaakt op 23-10-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Gouden handdruk Ontslagvergoeding voor 15 november 2013 afstorten

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap