print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Stamrecht B.V.

Stamrecht B.V.

De stamrecht B.V. is in veel situaties financieel de goedkoopste oplossing. Afhankelijk van uw eigen wensen, kunt u kiezen voor een externe verzekeraar (afstorten) of u wordt zelf verzekeraar (stamrecht B.V.).

Afhankelijk van uw eigen wensen en toekomstplannen, kan een stamrecht B.V. ook bij lagere gouden handdrukken voordelig zijn. Ruwweg is bij € 70.000 de stamrecht B.V. financieel voordelig.

Nieuws 2013 stamrecht B.V.

De stamrecht B.V. wordt wellicht in 2014 afgeschaft. Werknemers die worden ontslagen moeten dan wellicht direct afrekenen over de ontslagvergoeding. Voor bestaande stamrecht B.V.'s gaat er een tijdelijke en voordelige maatregel volgen. Door deze maatregel bent u minder belasting verschuldigd over een uitkering uit de stamrecht B.V. De voordelige maatregel is tijdelijk.

Overwegingen

  1. Heeft u emigratieplannen?
  2. Heeft u een eigen woning met (kleine) hypotheek?
  3. Hoe lang heeft u nog recht op WW?
  4. Bent u voornemende om een eigen bedrijf op te zetten? etc.

Kosten oprichting

Oprichten stamrecht B.V.

De notariële kosten voor een stamrecht B.V. bedragen € 950. De fiscale begeleiding, inclusief afstemming met de Belastingdienst en waar nodig met uw werkgever, kost € 1.550. De totale kosten bedragen derhalve € 2.500. Hierbij wordt mede uw inkomensplanning en fiscale situatie onder de loep genomen.

Beleggen in stamrecht B.V.

Deel deze pagina

Laatste update op 03-09-2013
Artikel gemaakt op 26-11-2008
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Gouden handdruk Stamrecht B.V.

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap