print sitemap zoeken disclaimer contact

Stamrecht B.V. mogelijk tot 30 juni 2014

Het blijft mogelijk om in 2014 een Stamrecht B.V. op te richten waarbij de ontslagvergoeding niet belast wordt. Staatssecretaris Weekers heeft dit op 4 november aangegeven in de Tweede Kamer.

Nadere voorwaarden

Om in 2014 nog een Stamrecht B.V. op te kunnen richten, moet voldaan worden aan twee voorwaarden:

  • het ontslag moet 31 december 2013 zijn aangezegd;
  • het ontslag moet uiterlijk 30 juni 2014 definitief afgewikkeld zijn.

Deze toezegging biedt de mogelijkheid voor toekomstige ontslagen in lopende reorganisaties en ontslagronden om gebruik te kunnen blijven maken van een Stamrecht B.V. waardoor de ontslagvergoeding in eerste instantie onbelast blijft.

Niet in combinatie met de 80% afkoopregeling in 2014

Indien van deze overgangsperiode gebruik gemaakt wordt, is het niet mogelijk om gebruik te maken van de 80% afkoopfaciliteit die tevens geldt in 2014. Eén van de voorwaarden die daarvoor gelden is, dat de ontslagvergoeding uiterlijk op 15 november 2013 bij de verzekeraar is afgestort. Alle voorwaarden inzake de afkoopfaciliteit in 2014 kunt u hier lezen.

Deel deze pagina

Laatste update op 08-11-2013
Artikel gemaakt op 08-11-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Gouden handdruk Stamrecht B.V. mogelijk tot 30 juni 2014

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap