print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscale tips per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 worden diverse wetgevingen aangepast of ingevoerd. In dit artikel een overzicht van de fiscale regelgevingen die per 1 juli 2020 worden ingevoerd of aangepast. De aandachtspunten op een rij.

1. Lage WW-premie

Sinds dit jaar mag de werkgever de lage WW-premie soms toepassen. Dit geldt voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dit met uitzondering voor oproepkrachten. De overeenkomsten moeten wel schriftelijk worden vastgelegd.

2. Geboorteverlof

Sinds 1 juli 2020 hebben partners recht op 5 weken aanvullend geboorteverlof. De werknemer krijgt dan een uitkering van maximaal 70% van het dagloon. De betalingen worden overgenomen door het UWV. De werkgever kan het geboorteverlof aanvragen bij het UWV, dit kan via het digitale portaal. De geboorte van het kind moet plaatsvinden na 1 juli 2020. Er gelden wel voorwaarden voor deze regeling. Het UWV zal de uitkering aan de werknemer overmaken.

3. Minimumloon per 1 juli 2020

Het minimumloon stijgt vanaf 1 juli 2020 met 1,6% tot € 1.680 (maximaal).

4. Transitievergoeding per 1 juli 2020

Een werkgever kan vanaf 1 juli 2020 inzetbaarheidskosten in mindering brengen op de transitievergoeding, mits de verworven kennis en vaardigheden van de werknemer zijn gebruikt voor een andere functie bij de werkgever. Er gelden een redelijk aantal voorwaarden, dus deze wel even doornemen. De belangrijkste zijn:

  • de kosten mogen niet op de werknemer worden verhaald;
  • de werknemer moet op de hoogte worden gesteld van de kosten;
  • de werknemer moet toestemming geven voor de vermindering;
  • de kosten mogen niet op een derde worden verhaald;
  • de kosten moeten de laatste 5 jaar zijn gemaakt.

5. Subsidie elektrische auto

Vanaf 1 juli 2020 hebben privépersonen recht op een subsidie van maximaal € 4.000 bij de aankoop van een nieuwe elektrische auto. Bij een tweedehands elektrische auto is dit € 2.000.

6. NOW 2.0 regeling

Deze kunt u aanvragen vanaf 6 juli 2020, meer informatie treft u hier aan.

7. Vergoeding transitievergoeding

Een werkgever kan vanaf 1 april 2020 een vergoeding van het UWV vragen voor een betaalde transitievergoeding voor een langdurig zieke werknemer. Deze moet vóór 30 september 2020 worden aangevraagd.

Vragen over fiscale werkzaamheden?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 08-09-2022
Artikel gemaakt op 01-07-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Actuele fiscale info Fiscale tips per 1 juli 2020

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap