Volg ons op:

Actueel

Twitter Updates

Hebt u een accountant nodig?

Heeft een onderneming een accountant nodig? Soms wel, maar vaak helemaal niet.

Het is voor de meest MKB-ondernemingen volstrekt niet nodig om een dure accountant naar de jaarrekening te laten kijken en een accountantsverklaring af te geven. Voor wettelijke controle dient een onderneming aan een aantal criteria te voldoen. Voldoet uw onderneming hier niet aan? Dan bent u vrij in de keuze van de persoon die uw jaarstukken opstelt. Mogelijk kunt u dit zelf.

De meest bekende wettelijke controle is de controle van de jaarrekening die voortvloeit uit artikel 393 BW2. Een onderneming of een instelling is volgens artikel 393 BW wettelijk controleplichtig indien een onderneming twee boekjaren achtereen heeft voldaan aan 2 van de 3 criteria:

Nog wel tevreden over uw accountant?

Veel ondernemers maken gebruik van de diensten van een accountantskantoor. Deze accountant stelt de jaarrekening op, geeft een samenstellings- of accountantsverklaring bij de cijfers en de fiscale afdeling maakt de aangifte. De fiscale advisering is onderdeel van de dienstverlening. In de praktijk merken wij vaak een groeiende ontevredenheid over de dienstverlening van de accountant.

Redenen om van accountant te wisselen

Wij spreken veel ondernemers die ontevreden over de accountant zijn en naar een alternatief zoeken voor de grote en middelgrote accountantskantoren. Als belangrijkste redenen horen wij:

Adviesbehoefte

De meeste MKB-ondernemers hebben vooral behoefte aan advies, niet aan dikke accountantsrapporten. Behoefte aan één aanspreekpunt die als spin in het web opereert en ook vooral in deze tijd de kosten in de hand houdt.

Wat kunnen wij u bieden?

Jongbloed Fiscaal Juristen houdt zich primair bezig met fiscale advisering, maar kan wel een sleutelrol in uw totale advisering vervullen. Hoe doen wij dit vaak? Hieronder een plan van aanpak.

Geïnteresseerd?

Als u, net als vele collega-ondernemers, geïnteresseerd bent in onze aanpak, maak dan een afspraak. Een eerste afspraak van een uur op ons kantoor in Enschede is uiteraard kosteloos. Net als de koffie die we graag met u drinken. U kunt altijd bellen of mailen.


Auteur(s) van heeft u wel een accountant nodig?


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 12-07-2012 | Artikel laatst gewijzigd : 03-01-2017

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen