print sitemap zoeken disclaimer contact

Portugal voert extra villaheffing in voor 2012 en later

In Portugal is begin november 2012 een nieuwe wet ingevoerd die een extra belastingheffing regelt voor woningen met een waarde van meer dan € 1.000.000. Dit betekent dat er al in 2012 een extra heffing zal plaatsvinden bij de eigenaren van deze woningen.

Let op, onderstaande informatie is verouderd. Onze advisering beperkt zich tot de Nederlandse fiscaliteit en de gevolgen voor de Nederlandse belastingheffing bij emigratie of aankoop van een woning in het buitenland. Voor advies over de Franse belastingwetgeving verwijzen wij u graag naar een lokale belastingadviseur. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heffing in 2012

De heffing zal al worden geheven voor het eerst per 1 oktober 2012. Er zal alleen worden geheven bij eigenaren met onroerende goederen met een huurwaardeforfait (Valor Patrimonial Tributário / VPT) van meer dan € 1 miljoen. De heffing bedraagt 0,5% over de VPT-waarde die is omgezet aan de huidige nieuwe IMI-wetgeving (Municipal Property Tax) en 0,8% over de VPT-waarde die nog niet is omgezet aan de IMI. Voor bedrijven geldt een percentage van 7,5% indien het bedrijf is gevestigd in een land dat Portugal aanmerkt als "black-list land".

Met ingang van 2013 zal het percentage worden verhoogd naar 1% voor alle gevallen, met uitzondering van de "black-list companies" (blijft 7,5%).

Aangifte en afdracht

In 2012 zal de Portugese belastingdienst in november de aanslagen verzenden. Voor 2013 zal de aanslag worden opgelegd per 1 januari 2013 en kan er in twee termijnen betaald worden (april en september).

Meer weten van nieuwe villabelasting portugal

Deel deze pagina

Laatste update op 21-07-2021
Artikel gemaakt op 26-10-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Portugal Nieuwe villabelasting Portugal

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap