print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Formeel belastingrecht FIOD onderzoek Rechtspraak en berichten FIOD FIOD witwassen en horeca

FIOD en witwassen in de horeca

Een inwoner uit Arnhem is aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat hierbij om zogenaamd gewoonte witwassen, hierbij wordt verborgen geld (waarschijnlijk crimineel geld) geïnvesteerd in de horeca in Arnhem.

Het FIOD-onderzoek horeca Arnhem

Het OM (Openbaar Ministerie) heeft samen met de politie en de FIOD een 65-jarige inwoner (de heer X) in zijn woning aangehouden. Er is ruim € 10.000 aan contanten in de woning aangetroffen. Er is beslag gelegd op dit geld en op een zeiljacht. Daarnaast zijn een aantal (vier in getal) horecazaken aan de Korenmarkt in Arnhem gesloten, dit gaat in overleg met de burgemeester. De heer X heeft in korte tijd een aantal horecazaken gekocht, dit is opgevallen. Na een onderzoek van de politie is de samenwerking met Bibob gezocht. De herkomst van de investeringen was onduidelijk en bleek geen legale herkomst te hebben, aldus de FIOD en de politie. De burgemeester heeft na overleg direct besloten om de horecazaken te sluiten.

Noot fiscaal jurist over FIOD-inval

Misdaad mag niet lonen, dit is de algemene stelling in Nederland. Bij dergelijke onderzoeken werken het OM, de politie, de gemeente en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) nauw samen met de FIOD en de Belastingdienst. Door het afpakken van crimineel geld wil de overheid dit soort activiteiten in de kiem smoren. Het afpakken van geld en status is hierbij de insteek. In dit geval worden ook bedrijven gesloten en wordt er fors en snel ingegrepen. Overkill is hierbij een risico omdat er sprake is van een verdachte en niet van een veroordeelde. De kwaliteit van het vooronderzoek moet dit dan wel rechtvaardigen.

Bron FIOD onderzoek horeca

Persbericht 6 maart 2018 inzake witwasonderzoek Arnhem.

Vragen over FIOD inval?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van fiod witwassen en horeca


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Formeel belastingrecht FIOD onderzoek Rechtspraak en berichten FIOD FIOD witwassen en horeca

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap