print sitemap zoeken disclaimer contact

FIOD doet onderzoek naar malafide adviseurs

De FIOD heeft afgelopen 2 dagen doorzoekingen gedaan in Den Haag, Soest, Haarlem, Spaarndam, Doetinchem, 's-Heerenberg en Utrecht in verband met grootschalige belastingfraude.

De verdachten presenteren zich als fiscaal dienstverlener en hebben vermoedelijk voor hun klanten opzettelijk een groot aantal onjuiste aangiften Inkomstenbelasting ingediend.

De betreffende "adviseurs" hebben inkomens te laag opgegeven, niet gemaakte kosten in aftrek gebracht, schenkingen verzonnen.

Het nadeel voor de Belastingdienst zou - zo is de schatting - meer dan € 100 miljoen bedragen.

De komende weken zal de Belastingdienst ruim 8.000 brieven verzenden naar klanten van deze malafide adviseurs om te controleren of de aangifte daadwerkelijk onjuist is. Als de aangifte onjuist blijkt te zijn, zal de Belastingdienst het teveel uitbetaalde bedrag terugvorderen bij de belastingplichtigen. Daarbij kunnen ook boetes worden opgelegd. Iedereen blijft zelf verantwoordelijk voor zijn eigen aangifte, ook als hij daarvoor een adviseur heeft ingeschakeld.

Zorg er dus voor dat u een betrouwbare adviseur heeft en als iemand u geld terug belooft, terwijl u eigenlijk weet dat dat waarschijnlijk te mooi is om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Meer weten van fiod doet onderzoek naar adviseurs

Deel deze pagina

Laatste update op 08-09-2022
Artikel gemaakt op 18-02-2015
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Actuele fiscale info FIOD doet onderzoek naar adviseurs

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap