print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscale advisering Elektramat bij overname

Wij mochten Elektramat adviseren bij de herstructurering en het overnameproces naar Parcom, welke in juli 2023 is afgerond. "Dit zijn de pareltjes binnen ons vak en mooie (fiscale en juridische) uitdagingen", aldus Dennis Jongbloed. "Het is fiscaal complex, het advies tempo ligt hoog en fiscale afstemming met collega fiscalisten zorgt altijd voor vaktechnische uitdagingen", aldus Marco Bik.

Overname Elektramat door Parcom

Elektramat is een elektrotechnische groothandel, gevestigd in Enschede. In 2006 begon Ruud Pierik het bedrijf vanuit zijn eigen appartement, na diverse verhuizingen werden panden al snel te klein. Het bedrijf dat nu ruim 15 jaar bestaat biedt kwalitatief hoogwaardige en innoverende elektrotechnische totaaloplossingen voor bedrijven en particulieren. In 2018 is Mike van Klaveren directeur en mede aandeelhouder geworden. Enkele jaren geleden is het nieuwe pand aan de Poolmansweg in gebruik genomen. Omdat het bedrijf sneller groeit dan kool, wordt binnenkort een nieuwe locatie in Almelo geopend, een distributiecentrum met 36.000 vierkante meter.

In 2020 is de 100e collega aangenomen en de rek is er nog lang niet uit. Op dit moment werken er ruim 400 collega's bij deze Twentse trots. Het bedrijf zal de komende jaren ook buiten Nederland haar vleugels uitslaan, met ruim 400.000 artikelen kun je ook bijna niet misvragen, aldus Mike van Klaveren.

Het oog voor de maatschappij, noaberschap en betrokkenheid zijn binnen Elektramat belangrijke waarden. Dit is ook mede de reden dat Elektramat dit jaar hoofdsponsor is geworden van onze lokale trots FC Twente. Maar hier is zeker nog niet alles mee gezegd, Elektramat sponsort als sinds jaren het amateurvoetbal in de regio, Omnisport vereniging WS, revalidatiecentrum het Roessingh en diverse goede doelen in de regio. Binnen het bedrijf is veel aandacht voor de gezondheid van de collega’s. Diverse sportactiviteiten en elke dag vers fruit zijn kernwaarden.

Elektramat, volgens Ruud Pierik een slechte en veel te lange naam, is binnen de branche één van de meest succesvolle bedrijven.

Overname Elektramat door Parcom

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Parcom heeft in juli 2023 een belang gekocht in Elektramat. Samen beter dan alleen. Vanuit diverse partijen (zoals Waterland en Hal) was er veel interesse maar de directie heeft uiteindelijk – na een zorgvuldige afweging – de keuze gemaakt voor Parcom. Het merk en de collegialiteit binnen Elektramat blijft behouden, het groeitempo zal worden opgevoerd.

Elektramat over Jongbloed Fiscaal Juristen

Mike van Klaveren: ‘Voor fiscale advisering maken wij naast onze accountant ook gebruik van de diensten van Jongbloed Fiscaal Juristen. Zij hebben ons – in het zicht van deze transactie – bijgestaan bij de optimalisatie van onze structuur en ook hebben zij ons in overleg met onze advocaten, begeleid tijdens het proces van de overname.

Mike van Klaveren “Het is noodzakelijk om bij complexe contracten en de intentie om internationaal de vleugels uit te slaan een fiscaal routeboek te hebben en ook de contracten op fiscale onderdelen goed te controleren. Wij zijn blij dat we dan kunnen terugvallen op deskundige, nuchtere en snelle advisering over fiscale mogelijkheden en risico’s. Jongbloed Fiscaal Juristen heeft ervaring bij overname processen en combineert dit eenvoudig met complexe advisering welke glashelder wordt uitgelegd. De  Twentse nuchterheid sprak ons ontzettend aan, en afspraak is afspraak, ook in het weekend en in de avonduren. Wij zouden het team van Jongbloed Fiscaal Juristen zeker aanbevelen.

Alle adviseurs van Elektramat komen uit het oosten van het land en Jongbloed Fiscaal Juristen is als overname fiscalist en adviseur bij herstructureringen mij en mijn compagnon, Mike van Klaveren, aangeraden. “Korte lijntjes, vlotte afstemming binnen het team, heldere antwoorden over complexe zaken, oplossingsgericht en dag en nacht bereikbaar. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Aldus Ruud Pierik.

Het team van Jongbloed Fiscaal Juristen bedankt Ruud en Mike (en natuurlijk hun collega’s) voor het noodzakelijke vertrouwen en de prettige samenwerking. De deal is binnen enkele maanden succesvol tot stand gebracht in overleg met het overnameteam dat is gevormd door JPR Advocaten, Taurus Corporate Finance, Eshuis en Civra.

Deel deze pagina

Laatste update op 21-02-2024
Artikel gemaakt op 15-07-2023
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Onze klanten Referenties klanten Verkoop Elektramat (persbericht)

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap