print sitemap zoeken disclaimer contact

Sheltersuit zet koers naar het land waar dromen uitkomen.

Wereldwijde impact maken met zijn ontwerpen, Bas Timmer van Stichting Sheltersuit uit Enschede komt steeds dichterbij dat doel. Eind deze week vertrekt hij, mede dankzij Enschedese sponsoren Jongbloed Fiscaal Juristen, HST Transport, naar New York waar hij warmte hoopt te verspreiden onder duizenden daklozen.

“Deze kans moest ik pakken”, vertelt een gemotiveerde Timmer aan de telefoon. Hij doelt op een uitnodiging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om deel te nemen aan de Smart Cities missie naar New York. Een missie onder leiding van de Minister van Binnenlandse Zaken, Kasja Ollongren, die draait om het promoten van innovatieve initiatieven. Zijn sheltersuits, wind- en waterdichte pakken voor daklozen, vallen onder de categorie ‘social design’. “Ze willen graag laten zien dat Nederland ook op sociaal gebied haar steentje bijdraagt”, licht de Enschedeër zijn deelname toe. Hij is gevraagd om op een vijfdaagse conferentie in de miljoenenstad te praten over zijn werk. En dat doet hij maar al te graag: “Tussen als die multinationals en wolkenkrabbers leven duizenden mensen op de straat. Dáár wil ik aandacht voor vragen.”

In totaal heeft Stichting Sheltersuit nu 6.000 pakken verspreid onder daklozen en vluchtelingen wereldwijd. Wat betreft Timmer ‘nog lang niet genoeg’. “Het is een druppel op een gloeiende plaat. Een prachtige druppel, maar wel slechts een druppel. Ik hoop in New York echt grote donaties op te halen.” Hij mikt hoog. Bovenaan zijn wensenlijst, die hij mocht doorgeven aan de organisatie van de conferentie, staat een gesprek met Amazon-oprichter Jeff Bezos. “Hij is de rijkste man ter aarde en hij heeft een stichting die investeert in innovatieve ideeën om daklozen te ondersteunen. Dat is de man die ik moet hebben.” Als hij niet thuis geeft, is Bill Gates ook goed. “Ik wil nu echt stappen zetten. We hebben geld nodig om een wereldwijde impact te maken.” 

De nood rond stabiele inkomsten blijft hoog voor de werkplaats van de stichting in Enschede. Geld om zo’n trip naar New York te maken was er dan ook niet direct. Het Twentse bedrijfsleven schoot daarom te hulp. Jongbloed Fiscaal Juristen uit Enschede financiert de reis, de deelname aan de missie en het verblijf. Transportbedrijf HST, eveneens uit Enschede, financiert het luchtvervoer van 100 sheltersuits naar New York. “Zonder de  hulp van deze erg betrokken sponsoren, die echt iets terug willen gevenaan de maatschappij, kunnen wij ons werk echt niet doen.”

Het blijft niet bij netwerken op een conferentie voor de Enschedeër. In New York, een stad waar duizenden mensen op straat wonen, kan hij niet anders dan in actie komen. Timmer reist daarom na de conferentie anderhalf week met een bus door New York om de daklozenproblematiek onder de aandacht te brengen. Hij doet dit samen met een fotograaf en een cameraman. Ook deelt hij honderd sheltersuits uit aan de mensen die het het hardst nodig hebben. “De zomer komt eraan, maar ’s nachts kan de temperatuur nog steeds dalen tot het nulpunt”, legt Timmer uit. Ook verspreidt hij sheltersuits onder daklozencentra om op te slaan voor de winter. Belangrijk, aangezien er volgens Stichting Sheltersuit meer dan 60.000 inwoners van de stad geen dak boven hun hoofd hebben, waarvan ongeveer 25.000 kinderen.

Het is niet de eerste keer dat Timmer zich bekommert om de situatie van daklozen in Amerika. Vorige maand zette hij bij een bezoek Austin, Texas een project op om ook daar mensen in nood te helpen met zijn sheltersuits. Het hoofddoel van deze trip: “Ik wil de hele wereld warm houden. Ik wil tijdens deze reis onderzoeken hoe ik dat het beste kan doen en checken wat ik daarvoor nodig heb.” Timmer vertrekt vrijdag naar New York.

https://www.tubantia.nl/enschede/van-enschede-naar-new-york-oprichter-sheltersuit-wil-wereldwijd-impact-maken~a827a9d2/

Meer weten van sponsoring sheltersuits trip naar nyc

Deel deze pagina

Laatste update op 07-05-2019
Artikel gemaakt op 07-05-2019
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Sponsoring Sheltersuits trip naar NYC

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap