print sitemap zoeken disclaimer contact

Sheltersuit start Campertour door Europa

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. maakt roadshow mogelijk

Enschede, 19 oktober 2019.

Bas Timmer, sociaal ondernemer en oprichter van de Stichting Sheltersuit, zal de komende maanden een ‘Sheltersuit Campertour’ door Europa maken. De camper is aangeboden door Jongbloed Fiscaal Juristen. Bas Timmer wil tijdens zijn reis zoveel mogelijk steden bezoeken waar daklozenproblematiek heerst. Tijdens deze bezoeken zal hij zijn bekroonde ‘Sheltersuit’ slaapzakken uitdelen aan daklozen. Doel van deze rondreis is om zoveel mogelijk bewustwording en betrokkenheid te creëren bij overheden, media en bedrijfsleven voor de daklozenproblematiek. Sheltersuit krijgt hiervoor bijzondere steun vanuit het bedrijfsleven, in het bijzonder Jongbloed Fiscaal Juristen uit Enschede, die hiervoor een camper ter beschikking stelt.

Start in Duitsland

Bas start de reis per camper vanuit Enschede op woensdag 23 oktober a.s. en zal de eerste Sheltersuit pakken uitdelen in Dortmund, waarvan de Duitse zender ZDF verslag zal doen. De dagen daarna zullen respectievelijk Frankfurt en Neuenberg worden bezocht. In Neuenberg zal Bas Timmer door de Universiteit van Bayreuth, de ‘Vorbildpreis’ in ontvangst nemen, een prijs die hij ontvangt vanwege zijn sociaal ondernemerschap en zijn maatschappelijke bijdrage aan het daklozenprobleem in Europa. In alle steden die de Sheltersuit-camper bezoekt zullen vooraf de burgemeester, grote bedrijven en media worden aangeschreven, om zoveel mogelijk publiciteit en fondsen te genereren. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan een programma, maar steden als Londen en Antwerpen staan zeker nog in het verschiet. Er is geen vaste termijn gesteld aan de Campertour; Sheltersuit gaat zo lang als mogelijk door met deze rondreis. Steden kunnen zich zelf ook aanmelden via info@sheltersuit.com als ze dit initiatief ondersteunen en actief aan de slag willen met de daklozenproblematiek.

Sheltersuit Camper mogelijk gemaakt door Jongbloed Fiscaal Juristen

Voor Bas Timmer is het heel bijzonder om met een camper de Sheltersuits door heel Europa uit te delen. “Dit kan alleen met steun van andere betrokken ondernemers. Jongbloed Fiscaal Juristen stelt ons hiervoor een camper beschikbaar, ook draagt zij financieel bij. Wij zijn de firma Jongbloed dan ook super dankbaar.” Zelf investeert de Stichting Sheltersuit elke gedoneerde euro aan materiaal, medewerkers en logistiek. “Jongbloed maakt het ons mogelijk om ook elders in Europa zoveel mogelijk daklozen warmte te geven en daarnaast aandacht te vragen voor de problematiek." Dennis Jongbloed, sponsor van de Sheltersuit Camper, toont zich betrokken bij het doel. "Bas zorgt al sinds 2014 met Sheltersuits voor een heel praktische oplossing voor een structureel probleem waar maar weinigen echt aandacht voor hebben. Die bevlogenheid en oplossingsgerichtheid willen wij vanuit onze eigen Jongbloed Foundation graag ondersteunen.” De Sheltersuit Campertour kan ook door andere bedrijven ondersteund worden, in ruil voor naamsvermelding op de camper of aanhanger. "Zo kunnen bedrijven hun betrokkenheid tonen en kunnen wij  ons werk zo goed mogelijk blijven doen’," aldus Bas Timmer.

Op pad met 100 Sheltersuits

De camper zal met een voorraad van 100 Sheltersuits van start gaan, maar gedurende de reis weer bevoorraad worden. Bas wil met zijn Campertour, naast awareness, ook bouwen aan een groter distributienetwerk in Europa. “Wij zijn actief op zoek naar partners die samen met ons, zonder winstoogmerk, willen werken aan een humaner Europa, waar dakloze mensen warm de winter door kunnen," zo vervolgt hij. “Het liefste zou ik willen dat ons werk overbodig was. Helaas is de realiteit anders. Daarom zorgen wij er voor dat daklozen een menswaardiger bestaan kunnen leven en niet overgeleverd zijn aan de elementen. Sheltersuits houden hun tenminste warm en zorgen voor beschutting in de koude maanden die voor ons liggen.

Eerder buitenlands succes Sheltersuit

Bas Timmer was met zijn stichting afgelopen jaar al zeer actief in opvangkampen in Griekenland en Joegoslavië, en inmiddels is het bekroonde ontwerp van de Sheltersuit zelfs in de Verenigde Staten bekend. Voor Timmer is dit sociaal ondernemerschap begonnen door een verdrietige ervaring: het overlijden van een dakloze vader van een vriend. “Niemand mag zomaar sterven van de kou. Niet in Nederland en niet in de rest van Europa. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen warmte en beschutting te bieden. Daar ga ik voor!”  zo besluit hij.

Sheltersuit in het kort

Het recht op kleding die mensenlevens redt. Dat is waar Stichting Sheltersuit voor staat. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Nederlands ontwerp om mensen tegen weersomstandigheden te beschermen. De Sheltersuit is het belangrijkste product. Deze combinatie van jas, slaapzak en opbergzak zorgt er voor dat mensen in barre weersomstandigheden kunnen overleven. Maar Sheltersuit is nog meer: de gebruikte materialen zijn ‘ge-upcycled’, de kosten blijven laag door materiaaldonaties uit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt de productie in Nederland gedaan in een sociaal atelier, vanuit het principe ‘mens tot mens’. Sheltersuit investeert in vluchtelingen, daklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door ze een baan te geven, inclusief opleiding en coaching. Hierdoor kunnen deze mensen een bijdrage leveren. In het kort: de Stichting Sheltersuit wil mensenlevens beschermen door het maken van warme en beschermende kleding. Iedereen kan hier zijn bijdrage aan leveren.

Voor meer informatie over Sheltersuit

https://www.sheltersuit.com

Doneren voor de Europa Tour?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van sheltersuit gaat europa in

Deel deze pagina

Laatste update op 21-10-2019
Artikel gemaakt op 18-10-2019
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor MVO Sheltersuit Sheltersuit gaat Europa in

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap