print sitemap zoeken disclaimer contact

Bulgarije en belastingen

Bulgarije (7 miljoen inwoners) is voor veel mensen niet onmiddellijk het eerste land waar je aan denkt om minder belasting te betalen. Het land heeft ook niet direct de uitstraling van Luxemburg, Monaco, Dubai of Zwitserland. Bulgarije kent echter de laagste belasting binnen de EU en is lid van de zogenaamde schengen landen. In dit onderdeel algemene informatie over het fiscale stelsel in Bulgarije. Wij zijn hier in 2024 mee begonnen vanwege meerdere emigraties naar dit land. Nederland heeft sinds 1990 een belastingverdrag met Bulgarije, dit is vervangen in 2021. De euro wordt er vermoedelijk in 2025 of direct daarna ingevoerd en binnen 3 uur vliegen ben je in deze opkomende economie.

Belastingtarieven in Bulgarije

  • Tarief voor de Vennootschapsbelasting in Bulgarije bedraagt 10%.
  • Tarief voor de Dividendbelasting in Bulgarije is 5%.

Interessant is voorts dat Bulgarije - gelet op een winstbelastingtarief van 10% - niet wordt gezien als een laagbelastend land en Nederland dus op dit moment de conditionele bronbelasting op interest en royalty's niet zal heffen.

Bedrijf starten in Bulgarije

Informatie over het starten van een eigen bedrijf in Bulgarije kunt u vinden op de site van RVO. In dit land wordt veel gebruik gemaakt van de AD en OOD, beide rechtspersonen. U moet zich registeren bij het handelsregister. De zakelijke kansen en uitdagingen in Bulgarije kunt u hier vinden. De lonen in Bulgarije zijn laag en het opleidingsniveau is hoog, een mooie combinatie voor ondernemers en investeerders. Een bedrijf starten is relatief eenvoudig en binnen 1 week is dit geregeld.

Wonen in Bulgarije

Woningen zijn relatief goedkoop en er is meer dan voldoende te koop in mooie steden.

Fiscale E Zone

Bulgarije kent diverse economische en fiscale zones. Deze zones kunnen voor buitenlandse investeerders fiscaal voordelig zijn, meestal voor de BTW. Een overzicht treft u hier aan.

Meer weten van bulgarije

Deel deze pagina

Laatste update op 03-06-2024
Artikel gemaakt op 03-06-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Bulgarije

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap