print sitemap zoeken disclaimer contact

Wonen in Italië

Een met olijfbomen omringd huis in Toscane, geweldig! De overdrachtsbelasting bedraagt in Italië zo'n 10%, als u er gaat wonen, is het tarief 3%. Woningen zijn in Italië veelal goedkoper dan in Nederland. Als u de woning niet verhuurt, geldt een soort huurwaardeforfait (Rendita Catastale). U moet om een biljet vragen, deze wordt u niet automatisch toegezonden. Successierecht in Italië bedraagt 4% (derden 8%), vrijstelling bedraagt zo'n € 1.000.000.

Tweede woning

Over tweede woningen moet u in Italië Inkomstenbelasting betalen, deze bedraagt 1,5% van de kadastrale waarde. De verhuurinkomsten worden progressief belast (23% - 43%), een vast percentage van de huur is aftrekbaar als kosten (veelal 15%). Hypotheekrente is niet aftrekbaar van de huurinkomsten. Als de woning binnen vijf jaar na aankoop wordt verkocht, moet de eigenaar vermogenswinstbelasting betalen. Deze bedraagt in principe 20% (of naar keuze tegen het hogere progressieve tarief). Deze heffing moet u bij verkoop direct betalen. Bij overlijden geldt in principe het Nederlandse testament.

Wij hebben een aantal mensen geadviseerd inzake de aankoop van hun vakantiewoning in Italië. Een niet al te complexe advisering, tenzij u de woning binnen 5 jaar wilt verkopen.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Italië

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap