print sitemap zoeken disclaimer contact

Boodschappen doen in het buitenland

Als u eenmaal in het buitenland woont, moet u er ook boodschappen doen. Mede door de akties in Nederland in 2004 is Nederland, samen met Duitsland het goedkoopste land om boodschappen te doen. Een test in De Telegraaf van 2 januari 2005 heeft dit aangetoond. De prijzenoorlog in Nederland heeft ons dus goed gedaan. In werkelijkheid is ons land nog goedkoper omdat de inkopen in Nederland werden gedaan bij Albert Heijn, dit is zeker niet de goedkoopste supermarkt in Nederland. Vraag is natuurlijk wel of men voor het onderzoek de goedkoopste supermarkt in het buitenland heeft genomen. Hoe het ook is, Duitsland is het goedkoopste en Ierland het duurste land om boodschappen te doen.

Uit een onderzoek van het Centraal Plan Bureau blijkt dat de nieuwe EU-landen nog goedkoper zijn. De prijzen voor levensmiddelen, tabak en alcohol zijn daar gemiddeld 30% goedkoper dan in ons land. Deze landen moeten de euro nog invoeren en zullen waarschijnlijk dan dezelfde verhogingen krijgen als in Nederland. In de nieuwe EU-landen (Polen, Tsjechië, Letland, etc.) kun je nu dus nog goedkoop wonen en leven. Vraag is alleen, hoe verdien je je geld?

De vergelijking

We kopen voor € 60 levensmiddelen bij de supermarkt. Wat ben ik dan kwijt in andere landen?

Land

Supermarkt

Totaalprijs boodschappen

Duitsland Reichelt

€ 58,71

Nederland Albert Heijn

€ 59,41

Luxemburg Delhaize

€ 65,81

Griekenland Veropoulos

€ 68,81

België Delhaize

€ 71,43

Portugal El Corte Ingles

€ 74,22

Italië Conad

€ 74,87

Spanje El Corte Ingles

€ 77,21

Frankrijk Champion

€ 80,76

Finland Kesko

€ 85,06

Oostenrijk Rewe

€ 86,60

Ierland Superquinn

€ 101,52Datum: 2 januari 2005
Bron: De Telegraaf 2 januari 2005

Meer weten van boodschappen in buitenland

Deel deze pagina

Laatste update op 29-12-2012
Artikel gemaakt op 02-01-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2005 Boodschappen in buitenland

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap