print sitemap zoeken disclaimer contact

Eindejaarstips 2005

Op deze site worden in november 2005 diverse eindejaarstips geplaatst. Het zijn fiscale tips voor:

  1. bedrijven;
  2. particulieren (of voor iedereen);
  3. DGA's.

Enkele praktische tips

  • Bijzondere ziektekosten: werkgevers mogen bijzondere ziektekosten aan hun werknemer vergoeden (denk aan brillen etc.). Deze mogelijkheid blijft ook in 2006 bestaan. Er gelden wel specifieke regels.
  • Afdrachtvermindering: werkgevers kunnen nog steeds gebruik maken van kortingen op de af te dragen loonheffing. Het betreft de verminderingen voor: lage lonen, zeevaart, langdurig werklozen, onderwijs, speur- en ontwikkelingswerk en ouderschapsverlof. De afdrachtvermindering lage lonen komt in 2006 te vervallen.
  • Internet: een internetaansluiting bij de werknemer thuis mag onbelast worden vergoed, een leuke bonus lijkt me. Er moet wel sprake zijn van zakelijk gebruik of gebruik ter vervulling van een behoorlijke dienstbetrekking. Hiervan is al snel sprake.  


Datum : 7 december 2005

 

Deel deze pagina

Laatste update op 24-06-2013
Artikel gemaakt op 01-11-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2005 Eindejaarstips 2005

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap