print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingvrij personeelsfeest bij jubileum werkgever

Onze Staatssecretaris van Financiën begrijpt steeds beter de problemen met de ondernemers. Het 70-jarig bestaan van het bedrijf is een "jubileum", u weet dit, ik weet dit en gelukkig weten ze dit in Den Haag nu ook. Vorenstaande liet de Staatssecretaris van Financiën onlangs weten in antwoord op een vraag van een ondernemer. Normaal mag de werkgever een bedrag van € 340 (2004) per werknemer per jaar belastingvrij vergoeden. Voor personeelsactiviteit in het kader van een jubileum van de werkgever bedraagt de vrijstelling € 454 (2004) per werknemer per jaar. Volgens de Staatssecretaris van Financiën betreft een jubileum van een werkgever "de viering van het feit dat de aanvang van de onderneming of de oprichting van de instelling een voor een feestelijke herdenking gebruikelijk aantal jaren geleden heeft plaatsgevonden." Een viering na een periode van zeventig jaar vindt de Staatssecretaris dus gebruikelijk.

Edoch ging de ondernemer met lege handen naar huis. Het 70-jarig jubileum werd namelijk pas 3 jaar daarna gevierd, ja en 70 is 70 en geen 73. De vraag die ik mij stel is of een 20-, 25-, 30-, 35- ..... etc. jarig feest ook een feestelijke herdenking is, ik denk van wel en vele werknemers met mij. De werkgever moet er op letten dat hij het feest kenbaar maakt of binnen 6 maanden na het einde van het jubileumjaar een feestje viert. Ik denk dat de werknemers de werkgevers maar moeten helpen herinneren aan het feest, dit bespaart belasting en maakt het feest fiscaal een stuk vriendelijker.

Deel deze pagina

Laatste update op 07-10-2020
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2005 Belastingvrij feesten

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap