print sitemap zoeken disclaimer contact

Winst extra verlagen

U kunt uw verlies ruimer verrekenen dan in het verleden. Verliezen kunnen worden verrekend met de winsten van de laatste drie jaren, dit kan een cashflow-voordeel opleveren. Het kan dus zaak zijn om de verliezen te maximaliseren.

Voorzieningen debiteuren

De voorziening voor debiteuren zal dit jaar waarschijnlijk hoger zijn. Denk er ook aan om de BTW op de facturen bij de Belastingdienst terug te vragen.

Reorganisatievoorziening

Als u een reorganisatie wilt plannen of een bestaande reorganisatie wilt verlengen, kunt u hiervoor wellicht per eind 2008 of eind 2009 een voorziening vormen.

Goodwill afwaarderen

Als u goodwill in het verleden heeft gekocht (koop onderneming), is het denkbaar dat deze nu niets meer waard is. U kunt de goodwill dan sneller afschrijven (normaal 10 jaar).

Terugkeer uit de B.V.

Als de resultaten binnen uw B.V. slecht zijn en u ook geen verbetering verwacht, dan is het (vanaf ongeveer € 60.000 winst) te overwegen om uw B.V. vaarwel te zeggen en terug te keren naar de eenmanszaak of vennootschap onder firma. Neemt u hierbij ook mee dat uw privévermogen mede-aansprakelijk wordt voor uw zakelijke activiteiten.

Sale en leaseback

Om liquiditeit te creëren, kunt u activa verkopen en deze gelijktijdig terug huren. Dit concept werkt goed edoch wordt soms niet uitgevoerd, omdat over de boekwinst (stille reserve) belasting moet worden betaald. Door de crisis maken meer bedrijven verlies, zodat wellicht de boekwinst kan worden verrekend met de operationele verliezen.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Belasting en kredietcrisis Winst extra verlagen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap