print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Werkzaamheden Emigratie en buitenlandse stelsels

Werkzaamheden

Emigratie en buitenlandse fiscale stelsels

Steeds meer Nederlanders verhuizen naar fiscaal vriendelijke en warmere oorden. Over uw pensioen wordt op de Antillen 10% belasting geheven. Waarom niet naar een dergelijk land, vertelde een cliënt ons.

Ook steeds meer bedrijven doen internationaal zaken en kijken over de grens. Daarnaast zien wij in onze praktijk steeds meer ondernemers die de belastingdruk in Nederland willen verzachten door (een deel van) de onderneming in een belastingparadijs te vestigen middels een offshore vennootschap. Feitelijk emigreren lijkt soms eenvoudiger dan fiscaal een grens overgaan. Middels internationale contacten en fiscale kennis van diverse fiscale stelsels hebben wij vele mensen begeleid bij hun emigratie of het opzetten van internationale structuren.

Ook kan een Nederlander of een Nederlands bedrijf te maken krijgen met grensoverschrijdende situaties. Enkele aandachtspunten:

  1. Filiaal: een activiteit in het buitenland beginnen zie ik steeds meer. Is het verstandig daar een rechtspersoon op te richten of niet, is meestal de eerste vraag. Buitenlandse verliezen kunt u soms verrekenen met binnenlandse winsten, mits de juiste structuur wordt gekozen.
  2. Wonen in het buitenland: Nederlanders zijn reizigers en zoeken het avontuur, dit doen we al jaren. Fiscaal is emigreren zeker een avontuur waar u zich goed op moet voorbereiden. Steeds meer klanten verhuizen naar Duitsland of België. De laatste tijd zijn ook verre oorden en nieuwe EU-landen erg in trek. Mensen in het buitenland kunnen gebruik maken van 2 stelsels: het Nederlandse (fictief binnenlands belastingplichtig) en het stelsel van het woonland. Dit is eigenlijk het leukste in mijn fiscale advisering.
  3. Expats: mensen die tijdelijk in Nederland zijn, kunnen soms gebruik maken van fiscaal aantrekkelijke regelingen, zoals de 30% regeling. Nederlanders die in het buitenland gaan werken, kunnen in voorkomende gevallen hun belastingdruk beperken door bijvoorbeeld een salary split. Laat u goed adviseren!
  4. Dividenden: als een Nederlandse B.V. dividend ontvangt vanuit het buitenland, is dit soms geheel vrijgesteld maar nog steeds wordt ook in het buitenland bronbelasting geheven. Deze bronbelasting mag u dan (meestal) in Nederland verrekenen met de hier te betalen belasting. Dit is zeker niet altijd zo, let op de juiste structuur.

Fiscaal is een combinatie tussen 2 of meer fiscale stelsels een feest, mits u dit (eenmalig) goed laat uitzoeken. Een kleine wijziging kan grote gevolgen hebben. Een foute structuur kan soms eenvoudig worden aangepast naar een fiscaal vriendelijke structuur.


Meer weten van emigratie en buitenlandse stelsels


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Werkzaamheden Emigratie en buitenlandse stelsels

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap