print sitemap zoeken disclaimer contact

WKR scan uitzendbureau?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

NOW Begeleiding uitzendbureau?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Uitzendbureau?

Discussie met de Belastingdienst?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

WOB-verzoek sectorindeling

De premies welke bedrijven moeten betalen verschillen per sector. De Belastingdienst deelt bedrijven / werkgevers in bepaalde sectoren in. De sectorindeling is afhankelijk van de activiteiten / werkzaamheden welke de werkgever binnen zijn bedrijf verricht. Als de activiteiten van een bedrijf veranderen, kan het zo zijn dat de indeling niet meer klopt.

Er is een WOB-verzoek ingediend over het interne beleid van de Belastingdienst over de sectorindeling. Dit zijn heel veel pagina's tekst die veel duidelijkheid geven over de gedachten van de Belastingdienst bij het beoordelen van de sectorpremies bij bedrijven.

De sectorindeling in de praktijk

In sommige sectoren moeten werkgevers meer premies betalen dan in andere sectoren. Zo is de indeling van belang voor de betaling door werkgevers in sectorfondsen en voor de gedifferentieerde premie. Indeling in een andere sector kan (ook met terugwerkende kracht van 5 jaar) een substantieel voordeel opleveren. Dit kan wel twee kanten op, als de werkgever in een duurdere sector zou zitten, moet hij nabetalen (over 5 jaar).

De sectorindeling binnen een concern

Een groep van bedrijven (concern) kan op eigen verzoek in één sector worden ingedeeld. Dit is dan de sector waarbinnen de grootste loonsom (premieloon) wordt betaald.

Bron sectorindeling

Brief Staatssecretaris 7 maart 2017.

Bijlage 1 sectorindeling.

Bijlage 2 sectorindeling.

Bijlage 3 sectorindeling.

Bijlage 4 sectorindeling.

WOB-verzoek op site Ministerie van Financiën.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Uitzendbureau en belastingen WOB verzoek sectorindeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap