print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkomensafhankelijke combinatiekorting

De combinatiekorting en de aanvullende combinatiekorting zijn per 1 januari 2009 komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is de inkomensafhankelijke combinatiekorting gekomen.

Voor wie is de korting bedoeld?

De inkomensafhankelijke combinatiekorting is bestemd voor:

  • de minstverdienende partners;
  • alleenstaande ouders die de zorg hebben voor kinderen onder de 12 jaar.

Wanneer heeft u er recht op?

Als u minimaal met werken € 4.619 heeft verdiend, heeft u recht op een korting van € 770. De maximale korting loopt op tot € 1.765, dit is afhankelijk van uw inkomen uit werk, dit maximum bereikt u bij een inkomen van zo'n € 30.000.

Ondernemers en inkomensafhankelijke combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting geldt ook voor ondernemers (mits recht op zelfstandigenaftrek).

Co-ouderschap en echtscheiding

Bij een echtscheiding met co-ouderschap kan in principe slechts één ouder recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Het kind moet namelijk tenminste 6 maanden bij de ouder (die heeft gewerkt) wonen / verblijven. Bij meerdere kinderen wordt veelal het advies gegeven om kind 1 bij ouder X te laten verblijven en kind 2 bij ouder Y (dit ook zo inschrijven bij de gemeente).

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 16-12-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Inkomstenbelasting Heffingskortingen Inkomensafhankelijke combinatiekorting

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap