print sitemap zoeken disclaimer contact

Afschrijving onroerende zaken

De afschrijving van onroerende zaken is beperkt.

Verhuur aan derden

Afschrijving tot maximaal de WOZ-waarde (inclusief grond). Beleggingspanden mogen dus uiterlijk tot aan de WOZ-waarde worden afgeschreven. De WOZ-waarde wordt dan dus de restwaarde. Panden met een lagere waarde hoeven niet opgewaardeerd te worden.

Verhuur aan verbonden personen

Voor verhuur aan verbonden personen of voor panden die in eigen gebruik zijn is de regeling vriendelijker. Afschrijving tot maximaal 50% van de WOZ-waarde. Per 2019 wordt dit ook beperkt tot de WOZ waarde.

Overige afschrijvingen

De afschrijvingstermijn voor (veelal gekochte) goodwill is 10 jaar. De overige bedrijfsmiddelen (vervoermiddelen en inventaris) worden in 5 jaar afgeschreven. Als u kunt aantonen dat dit de economische werkelijkheid niet weergeeft, kunt u wellicht sneller afschrijven.

Meer weten van afschrijving onroerende zaken

Deel deze pagina

Laatste update op 14-08-2018
Artikel gemaakt op 25-08-2006
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2007 Afschrijving onroerende zaken

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap