print sitemap zoeken disclaimer contact

Dividendbelasting lager in 2007

Het tarief van de dividendbelasting bedraagt op dit moment 25%. Dit wordt verlaagd per 1 januari 2007 tot 15%. Dit is voor buitenlandse beleggers best aardig, in binnenlandse situaties neemt enkel de administratieve last toe; in box 2 moet je nog 10% gaan bijbetalen, wellicht via een voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

Het tarief voor box 2 (ook 25%) blijft gelijk (in 2007 wordt het tarief over de eerste € 250.000 tijdelijk verlaagd naar 22%); de Nederlandse belegger heeft hier dus niets aan.

Deel deze pagina

Laatste update op 30-12-2012
Artikel gemaakt op 25-08-2006
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2007 Dividendbelasting lager in 2007

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap