print sitemap zoeken disclaimer contact

Beperking verliesverrekening 2007

De mogelijkheden om verliezen met winsten te verrekenen worden beperkt. U kunt nu verliezen verrekenen met winsten van de 3 voorafgaande jaren, dit wordt beperkt tot 1 jaar.

Verliezen waren - naar de toekomst toe - onbeperkt verrekenbaar. Dit wordt vanaf 2007 beperkt tot 9 jaar.

Verliezen kunnen derhalve in rook opgaan. Om dit te voorkomen zijn er diverse mogelijkheden door ons uitgezocht. De winsten moeten feitelijk gemaakt of gecreëerd worden. Een andere mogelijkheid is er ook, u gaat verliezen verjongen, dit wil zeggen dat u nu winsten genereert en deze in de toekomst hogere verliezen tot gevolg hebben. Een voorbeeld hiervoor is het niet vormen van een voorziening of het hoger waarderen van voorraden.

De wijziging kan problemen opleveren bij reguliere bedrijven, edoch ook stamrechtvennootschappen en beleggingsmaatschappijen moeten waken voor verliesverdamping.

Deel deze pagina

Laatste update op 30-12-2012
Artikel gemaakt op 25-08-2006
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2007 Beperking verliesverrekening 2007

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap