print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Stamrecht B.V.

Oprichting stamrecht B.V.

De stamrecht B.V. wordt door een notaris opgericht. Dit is relatief eenvoudig, u kunt dit bij uw eigen notaris doen of via het internet of het telefoonboek een geschikte notaris vinden. De notaris zal een groot deel van de oprichtingsfaciliteiten voor zijn rekening nemen. Uw werkgever zal vervolgens de gouden handdruk op de (derden)rekening van de notaris storten, die het vervolgens op de rekening van de B.V. overmaakt.

De stamrecht B.V. zal vervolgens aan u (vóór uw 65e verjaardag) uitkeringen gaan verrichten. Er worden diverse overeenkomsten opgesteld en wellicht wordt er nog met de Belastingdienst overlegd over het stamrecht.

Tip werkgever

Zorg ervoor dat er een akkoord is met de Belastingdienst, waarin tenminste staat dat de inhoudingsplicht bij de stamrecht B.V. komt te liggen.

Nieuws 2013 stamrecht B.V.

De stamrecht B.V. wordt wellicht in 2014 afgeschaft. Werknemers die worden ontslagen moeten dan wellicht direct afrekenen over de ontslagvergoeding. Voor bestaande stamrecht B.V.'s gaat er een tijdelijke en voordelige maatregel volgen. Door deze maatregel bent u minder belasting verschuldigd over een uitkering uit de stamrecht B.V. De voordelige maatregel is tijdelijk.

Deel deze pagina

Laatste update op 03-09-2013
Artikel gemaakt op 26-11-2008
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Gouden handdruk Stamrecht B.V. Oprichten stamrecht B.V.

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap