print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Stamrecht B.V.

Beleggen in stamrecht B.V.

De B.V. (dus uzelf) is redelijk vrij in de wijze waarop zij gaat beleggen. Een paar voorbeelden:

  1. Investeren in uw eigen bedrijf als startkapitaal.
  2. Hypotheek voor een nieuwe woning of verbouwing.
  3. Beleggen bij de bank in aandelen Shell, Ahold of TomTom.
  4. Sparen op een spaarrekening.
  5. Investeren in onroerend goed of een vakantiewoning.

In alle gevallen moet u er rekening mee houden dat de B.V. de verplichting heeft om het geld (in de toekomst) te gebruiken voor een uitkering aan u. Ongeveer 30% van het geld moet ook nog een keer aan de Belastingdienst worden betaald.

Nieuws 2013 stamrecht B.V.

De stamrecht B.V. wordt wellicht in 2014 afgeschaft. Werknemers die worden ontslagen moeten dan wellicht direct afrekenen over de ontslagvergoeding. Voor bestaande stamrecht B.V.'s gaat er een tijdelijke en voordelige maatregel volgen. Door deze maatregel bent u minder belasting verschuldigd over een uitkering uit de stamrecht B.V. De voordelige maatregel is tijdelijk.

Deel deze pagina

Laatste update op 03-09-2013
Artikel gemaakt op 26-11-2008
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Gouden handdruk Stamrecht B.V. Beleggen in stamrecht B.V.

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap