Volg ons op:

Twitter Updates

Heffingskorting 65 +

Wat zijn heffingskortingen?

Aan het einde van het jaar moet u belasting betalen. Afhankelijk van uw omstandigheden krijgt u hierop een korting, de zogenaamde heffingskorting. De uitkerende instantie houdt al rekening met bepaalde heffingskortingen, maar het kan zijn dat op uw persoonlijke situatie meer heffingskortingen van toepassing zijn. Hierop kunt u bij uw aangifte een beroep doen.

Tip
Als u een pensioen en een AOW-uitkering krijgt, mag slechts één instantie rekening houden met de heffingskorting. Dit vult u in op de loonbelastingverklaring die u wordt toegezonden.

Welke heffingskortingen?

Algemene heffingskorting
Iedereen in Nederland heeft recht op een algemene heffingskorting. Doordat u na uw 65e geen premies meer betaalt, is deze heffingskorting lager dan mensen die jonger dan 65 jaar zijn (maximaal € 1.151, cijfers 2017).

Stoppen met werken
Als u stopt met werken, heeft u geen recht meer op de arbeidskorting, de combinatiekorting, de aanvullende combinatiekorting en de aanvullende alleenstaande ouderkorting.

Extra kortingen
Als u 65 jaar wordt, krijgt u wellicht wel recht op extra kortingen, dit zijn de ouderenkorting ad € 1.292. De SVB kan hier rekening mee houden bij de uitkering van de AOW.

Tip


Auteur(s) van heffingskorting 65 plus


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 07-07-2005 | Artikel laatst gewijzigd : 02-01-2017

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen