print sitemap zoeken disclaimer contact

Heffingskorting 65 +

Wat zijn heffingskortingen?

Aan het einde van het jaar moet u belasting betalen. Afhankelijk van uw omstandigheden krijgt u hierop een korting, de zogenaamde heffingskorting. De uitkerende instantie houdt al rekening met bepaalde heffingskortingen, maar het kan zijn dat op uw persoonlijke situatie meer heffingskortingen van toepassing zijn. Hierop kunt u bij uw aangifte een beroep doen.

Tip
Als u een pensioen en een AOW-uitkering krijgt, mag slechts één instantie rekening houden met de heffingskorting. Dit vult u in op de loonbelastingverklaring die u wordt toegezonden.

Welke heffingskortingen?

Algemene heffingskorting
Iedereen in Nederland heeft recht op een algemene heffingskorting. Doordat u na uw 65e geen premies meer betaalt, is deze heffingskorting lager dan mensen die jonger dan 65 jaar zijn (maximaal € 1.151, cijfers 2017).

Stoppen met werken
Als u stopt met werken, heeft u geen recht meer op de arbeidskorting, de combinatiekorting, de aanvullende combinatiekorting en de aanvullende alleenstaande ouderkorting.

Extra kortingen
Als u 65 jaar wordt, krijgt u wellicht wel recht op extra kortingen, dit zijn de ouderenkorting ad € 1.292. De SVB kan hier rekening mee houden bij de uitkering van de AOW.

Tip

  • Als u 65 wordt en wilt blijven werken, kijk dan goed naar de gevolgen voor de heffingskortingen.
  • Als u 65 wordt, stopt automatisch de teruggaaf voor algemene heffingkortingen, let erop dat u tijdig een nieuwe voorlopige teruggave aanvraagt.
  • Als u gedeeltelijk recht heeft op AOW (bijvoorbeeld door emigratie in het verleden), kunt u soms recht hebben op aanvullende bijstand. Bel hiervoor met de gemeentelijke sociale dienst.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Senioren en 65+ Heffingskorting 65 plus

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap