print sitemap zoeken disclaimer contact

< Hoofdmenu

 Buitengewone uitgaven

  << menu


Ziektekosten  

U mag nog steeds bepaalde ziektekosten aftrekken van uw inkomen. Het gaat hier om kosten voor medicijnen, premies ziektekostenverzekering, etc. In veel gevallen daalt uw inkomen bij het bereiken van de 65e verjaardag. Door dit lagere inkomen komt u eerder in aanmerking voor deze regeling.

Als u op 31 december 2004 65 jaar (of ouder) bent geworden, heeft u in uw aangifte inkomstenbelasting 2005 recht op een extra aftrekpost, de zogenaamde ouderdomsaftrek van € 776. Deze mag u meetellen bij uw ziektekosten / buitengewone lasten. Als uw partner ook 65+ is, geldt voor hem of haar hetzelfde.

Tip

  • Bij een laag pensioen hoeft u ook weinig belasting te betalen, dit is prettig. Hierdoor heeft een aftrekpost ook niet veel zin. Om dit nadeel op te heffen, is er een tegemoetkomingsregeling buitengewone uitgaven. De regeling wordt gebaseerd op de aangifte van vorig jaar.
  • Veel ziektekosten zijn aftrekbaar, zie hier voor een opstelling.

Datum: 7 juli 2005


 
< Hoofdmenu

 Terug naar startpagina

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 07-07-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Senioren en 65+ Buitengewone uitgaven 65+

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap