Volg ons op:

Twitter Updates

Beleid Belastingdienst over crowdfunding

De Belastingdienst moet met haar tijd mee. Crowdfunding wordt steeds populairder, edoch in de juridische en fiscale wereld moet men de weg nog vinden. De Belastingdienst werkt aan een notitie over de fiscale aspecten van crowdfunding. Er moet nog interne en externe afstemming plaatsvinden, dus het gaat nog wel even duren voordat we het document in ons bezit hebben. Als het document gereed is wordt het op het internet geplaatst (aldus de Staatssecretaris van Financiën).

Fiscale advisering crowdfunding

Wij krijgen regelmatig vragen over dit nieuwe fenomeen en in dit onderdeel leggen wij onze ervaringen vast. Als u vragen of opmerkingen over dit onderwerp heeft, kunt u contact opnemen met onderstaande adviseurs.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is in Nederland iets nieuws. Feitelijk gaat het bij crowdfunding om het financieren van een bedrijf (ophalen van geld) bij het grote publiek om een bedrijf, project of uitvinding te financieren. Meestal gaat het om relatief kleine bedragen, maar de eerste miljoenenprojecten komen al voorbij. Meestal zal de opzet via het internet plaatsvinden en langzaam ontstaan er centrale sites waar je projecten kunt aanmelden.

Fiscale regelgeving over crowdfunding

De fiscale wetgeving kent nog niet de term "crowdfunding". Er gelden nog geen specifieke regels en fiscale procedures zijn schaars. Het is echter wel zo dat investeringen in crowdfunding fiscale en juridische gevolgen hebben (box 1, box 2, box 3, AFM-vergunning, etc.).

Bron beleid crowdfunding

WOB verzoek crowdfunding 18 april 2017.

Vragen over crowdfunding?

Vul uw naam en e-mail in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van beleid belastingdienst crowdfundingAuteur(s) van beleid belastingdienst crowdfunding


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

mr. R.A.M. Damhuis (Roy).
Fiscaal Jurist,

088 027 00 00
r.damhuis@jongbloed.tv
Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 26-04-2017 | Artikel laatst gewijzigd : 02-05-2017

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen