print sitemap zoeken disclaimer contact

Buitenlandse belastingplicht en eigen woning

De inkomsten uit een eigen woning betreffen vaak de eigen woning die in Nederland wordt verhuurd en / of leegstaat. Deze woning was dan uw echte eigen woning en / of hoofdverblijf.

Leegstaande eigen woning en buitenlandse belastingplicht

De woning in Nederland die nu leegstaat en minimaal één jaar als hoofdverblijf heeft ingediend kan nog steeds als eigen woning kwalificeren. U kunt dan dus nog steeds de hypotheekrente aftrekken. Als u verder geen inkomen in box 1 in Nederland zou hebben, dan ontstaat er een verlies in box 1 (inkomen uit werk en woning). Dit negatieve inkomen kan worden verrekend met uw positieve inkomen in het verleden (3 jaar terug) of in de toekomst (9 jaar vooruit).

Vragen over woning en buitenlandse belastingplicht

Heeft u vragen over uw eigen woning als u in het buitenland woont, stuur ons dan gerust een mail of bel met één van onze fiscale experts.

Vragen over eigen woning als u in het buitenland woont?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Deel deze pagina

Laatste update op 30-11-2017
Artikel gemaakt op 29-11-2017
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Buitenlandse belastingplicht Buitenlandse belastingplicht en eigen woning

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap