print sitemap zoeken disclaimer contact

BTW vraagstuk ?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Boekenonderzoek inzake BTW?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

BTW Scan ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Verlaagd BTW-tarief op arbeidsintensieve diensten

Nederland (en vele andere EU-landen met ons) mag zeker tot 31 december 2010 doorgaan met het verlaagde tarief van 6% op arbeidsintensieve diensten in vijf branches (fietsherstel-, kappers-, schoenherstel-, schilders- en stukadoorsbranche).

Genoemde diensten vallen sedert 2000 onder het verlaagde tarief voor de BTW. Uit onderzoek is gebleken dat de verlaging niet het gewenste effect had op het aantal werknemers in de branches. Mede daarom is besloten het experiment in 2004 niet meer voort te zetten. Nederland heeft inmiddels van de EU toestemming gekregen om in ieder geval tot 31 december 2010 door te gaan met de regeling. Tot dat moment kan ik nog iets goedkoper naar de kapper en maak ik mij geen zorgen als de fiets kapot gaat!

Tip

Mede door de kredietcrisis gelden er ook speciale regelingen voor een aantal beroepsgroepen. Het BTW-tarief bedraagt 6% over hun diensten, het zijn:

  1. schilders;
  2. stucadoors;
  3. isolatiebesparende werkzaamheden (huis ouder dan 2 jaar, voor arbeid en materiaal, mits materiaal maximaal 50% van de werkzaamheden);
  4. schoonmaakwerkzaamheden in de woning (ramen buiten 21% en binnen 6%, gekker moet het niet worden).

Deel deze pagina

Laatste update op 16-01-2013
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Omzetbelasting Actueel omzetbelasting Lager BTW tarief voor intensieve werkzaamheden

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap