print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Medici en rechtsvorm

Medicus en eenmanszaak

Als privé-ondernemer (eenmanszaak) kiest u voor de eenvoudigste (fiscale) wijze om uw praktijk uit te oefenen. Nadeel van deze vorm is veelal de hogere fiscale heffingen, de aansprakelijkheid (privé en zakelijk vermogen) en de afrekening bij staking. Voordeel is de eenvoud en de ondernemersfaciliteiten.

Wijziging 2014

Met ingang van 2014 moet u de voorovereenkomst aangetekend naar de Belastingdienst versturen. Registreren bij de Belastingdienst is niet meer mogelijk. Vorenstaande komt door de Wet Elektronische Registratie notariële akten. U moet de voorovereenkomst via een aangetekende brief versturen naar:

  • Belastingdienst Heerlen, Postbus 13, 6400 AA Heerlen

Fiscaal

De eerste 10% van uw winst is vrijgesteld van belastingheffing. Daarnaast heeft u recht op diverse fiscale tegemoetkomingen, de belangrijkste zijn:

  1. startersaftrek;
  2. zelfstandigenaftrek;
  3. dotatie fiscale oudedagsreserve;
  4. investeringsaftrek.

Inbreng eenmanszaak in B.V.

Het is eenvoudig om uw eenmanszaak (zonder belastingheffing) om te zetten. Veelal wordt dan gedacht dat dit direct een belastingvoordeel zal opleveren, dit kan zo zijn. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  1. Brengt u de onderneming met fiscale afrekening of zonder afrekening in de B.V. in?
  2. Welk salaris heeft u nodig om van te leven?
  3. Welk salaris is voor de Belastingdienst acceptabel?
  4. Is een holdingstructuur (twee B.V.'s) nodig of volstaat één B.V.?

Een oriënterend gesprek kan zonder kosten bij ons op kantoor plaatsvinden.

Meer weten van medicus en eenmanszaak

Deel deze pagina

Laatste update op 08-01-2014
Artikel gemaakt op 18-08-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Medicus en fiscus Medici en rechtsvorm Medicus en eenmanszaak

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap