print sitemap zoeken disclaimer contact

BPM over gebruiksduur - de BPM beperken of ontgaan

De BPM blijft een aandachtspunt in de wetgeving. Op ons kantoor wordt regelmatig geadviseerd en waar nodig geprocedeerd over de BPM.

Procedure

De heer Jansen huurt een BMW in België voor 36 maanden, hij woont in Nederland. In 2002 is tweemaal geconstateerd dat de heer Jansen in Nederland heeft gereden. De inspecteur legt een naheffingsaanslag BPM met boete op. De Rechtbank is het hier niet mee eens, de heffing is een belemmering van het vrije verkeer van diensten binnen de EU. De heffing is namelijk niet evenredig met de gebruiksduur van de auto in Nederland opgelegd. Er moet ook worden onderzocht of de auto is bestemd om deze duurzaam in Nederland te gebruiken en of dit ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De inspecteur moet daarom opnieuw zijn werk doen, derhalve terugverwijzing naar de inspecteur.

Bron: Rechtbank Den Haag 17 januari 2008 (06/4855).

Rechtbank 's-Gravenhage MK, 17 januari 2008, nr. AWB 06/4855

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 26-05-2008
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank BPM BPM beperken of ontgaan

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap