print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingen van personenauto's en motorrijwielen

Als u in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto koopt of uit het buitenland naar Nederland brengt, dan moet u verschillende belastingen betalen. Eén van deze belastingen heet belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM). BPM betaalt u vóór de inschrijving van het voertuig in het Nederlandse kentekenregister. Zolang de BPM niet is betaald, mag u niet met het voertuig over de openbare weg in Nederland rijden.

De BPM is al jaren voor de belastingbetaler, rechter en overheid een lastige belasting. Er zijn vele procedures over deze heffing gevoerd en de BPM wordt uiteindelijk afgeschaft.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 27-01-2008
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank BPM

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap