print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Column TOM Magazine Belastingbesparing en tips voor ondernemers

Belasting besparen voor ondernemers

De fiscale scan voor ondernemers en administratiekantoren

Wij adviseren dagelijks ondernemers, accountants en administratiekantoren bij fiscale zaken. Als fiscalist maken wij geen jaarrekeningen, dus lopen wij de accountant of boekhouder niet in de weg en werken prettig met hem samen. Meestal maken wij als kennismaking een fiscale scan. Hierbij scannen wij uw bedrijf en uw privésituatie op 200 onderdelen, van uw aangifte tot uw jaarrekening en testament. Een soort APK-keuring voor gevorderden.

Belastingadviezen uit de praktijk

Hieronder - kort en bondig - de meest voorkomende belastingbesparende mogelijkheden en adviezen uit mijn praktijk:

  1. Belastingvrije vergoedingen: fiets van de zaak, telewerkvergoeding, kantoor thuis, garage van de zaak, vergoeding verhuizing, levensloopregeling en belastingvrij internet en telefoon thuis.
  2. Privé: hypotheek via eigen bedrijf, belonen partner, in dienst nemen kinderen (studievergoeding) en verkoop privéschuur of garage aan de zaak.
  3. Werknemers: 30% regeling, persoonlijke lening van de werkgever, optimaliseren pensioen, invoeren werkkostenregeling in 2011 en belastingvrij vergoeden zakelijke kilometers. 
  4. DGA / eigenaar: belastingvrij beleggen via VBI, auto op buitenlands kenteken, hypotheek privéwoning via eigen B.V., beleggen in privé of in B.V., belastingvrij beleggen in bedrijfspand, pensioenstichting, renteloos lenen van de B.V., emigratie na verkoop of pensioen en beperken schade bij echtscheiding.
  5. B.V.: vrijgestelde beleggingsinstelling (0% belasting), innovatie B.V. (5% belasting), internationale structuren via Cyprus of de Antillen (E-zone 2%), optimale verliesverrekening, voorkomen beperking renteaftrek binnen B.V., doorstart bij faillissement, slim investeren in het milieu, verkoopgereed maken B.V. en willekeurig afschrijven van activa in 2010.
  6. ZZP'er: partner in dienst nemen, uitstel belastingen en betalingsregelingen, optimaliseren ondernemersfaciliteiten, advies pensioen en AOV, kopen bedrijfsbus en willekeurig afschrijven, kantoor thuis, verliesverrekening onderneming met inkomen uit dienstbetrekking en vergoeding kosten.

Gratis fiscale scan voor administratiekantoren

Ik adviseer wekelijks ondernemers en accountants- / administratiekantoren bij fiscale zaken. Ik merk dat, als belastingen niet uw core business is, u het niet altijd kunt bijbenen en vele voordelen laat liggen. Voor ondernemers maken wij als introductie een fiscale scan voor € 1.500 en voor administratiekantoren maken wij een fiscale scan van een jaarrekening voor de eerste klant volledig koste(n)loos. Met dit advies kan de boekhouder of accountant dan zelf naar zijn klant.

Contact

Aarzel niet mij te bellen of te e-mailen voor een afspraak.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Column TOM Magazine Belastingbesparing en tips voor ondernemers

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap