print sitemap zoeken disclaimer contact

Diensttijdvrijstelling

Als een werknemer 25 jaar of 40 jaar in dienst is bij een werkgever, mag de werknemer eenmalig een belastingvrije vergoeding ontvangen (maximaal 1 maandloon). Voor deze vrijstelling tellen perioden van VUT en pre-pensioen niet mee.

Perioden van korte werkonderbrekingen (zoals bij schilders in de wintermaanden) tellen wel mee, aldus de Hoge Raad d.d. 28 januari 2005.

Bij omzetting van het bedrijf of verplaatsingen binnen concern kan ook de oude diensttijd worden meegeteld.

Tip

Voor een DGA kan het aantrekkelijk zijn om vlak voor het jubileum het salaris te verhogen.

Tip

Een voorziening inzake een bedrijfsjubileum is niet mogelijk, aldus de Hoge Raad d.d. 28 maart 1956 (!). Er kan wel een voorziening worden gevormd voor een jubileum voor de werknemer (besluit Ministerie van Financiƫn CPP 2004/814M). Waardering tegen de contante waarde.

Voor een verdere toelichting zie het besluit van de Staatssecretaris d.d. 20 februari 2009.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 12-11-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2009 Eindejaarstips 2009 Eindejaarstips voor bedrijven Diensttijdregeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap