print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscaal vriendelijk (her)structureren

U heeft het vast wel eens voorbij horen gekomen, de uitspraak: ‘één BV is géén BV'. Dat klopt meestal ook wel. Een goede structuur is van groot belang voor een optimale fiscale flexibiliteit en een beperking van de aansprakelijkheid. Wij adviseren onze klanten dan ook dagelijks op dit gebied. Echter, wij komen in de praktijk nog talloze gevallen tegen waarbij deze niet optimaal is ingericht. In deze gevallen is het evenwel mogelijk om alsnog (geruisloos) de gewenste structuur te creëren.

Met een fusie of splitsing kan uw bedrijf fiscaal vriendelijk herstructureren of reorganiseren. Een dergelijke herstructurering of reorganisatie kan namelijk onder voorwaarden zonder belastingheffing plaatsvinden. De fiscale claim wordt dan doorgeschoven naar de nieuwe structuur.

In dit onderdeel leest u al onze artikelen inzake het fiscaal vriendelijk herstructureren of reorganiseren van uw ondernemingsstructuur.

Meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van deze artikelen vragen hebben of benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze onderstaande adviseurs.


Fiscaal vriendelijk (her)structureren [news] 2021-06-15 0000-00-00 0000-00-00

Deel deze pagina

Laatste update op 17-08-2021
Artikel gemaakt op 11-01-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank (Her)structurering

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap