print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Willekeurig afschrijven

Willekeurige afschrijving voor startende ondernemers

Startende ondernemers die in aanmerking komen voor de aanvulling op de zelfstandigenaftrek (startersaftrek), kunnen willekeurig afschrijven op bedrijfsmiddelen tot een maximum van € 286.000.

Tip

Soms is het niet voordelig om direct alles ineens af te schrijven. U mag de afschrijving ook over enkele jaren verdelen. Denk daarbij aan het tarief van de belastingheffing dat in de startersjaren wellicht lager is dan in latere jaren. Maar vergeet ook de effecten op de ziekenfondswet niet. Voor 2003 kan ook de premiebetaling voor de WAZ worden voorkomen.

Juli 2004.

Meer weten van startende ondernemer

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Bedrijven Willekeurig afschrijven Startende ondernemer

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap