print sitemap zoeken disclaimer contact

Milieu-investeringen (VAMIL)

Voor willekeurige afschrijving op milieu-investeringen (VAMIL) komen in aanmerking de investeringen in bedrijfsmiddelen in het belang van de bescherming van het milieu. Dit bepaalt u niet zelf, maar deze bedrijfsmiddelen staan op een lijst van het Ministerie, let hier dus op als u wilt investeren. U kunt VAMIL alleen toepassen op een bedrijfsmiddel dat is genoemd in de 'milieulijst willekeurige afschrijving milieu-investeringen'. Deze lijst wordt vóór het begin van ieder jaar vastgesteld en u kunt de lijst raadplegen op deze website.

Tip 1

Denk eraan dat u binnen drie maanden na het aangaan van de verplichtingen hiertoe een verzoek doet bij het Bureau Investeringsregelingen en Willekeurige Afschrijving (IRWA) van de Belastingdienst.

Tip 2

De lijst wordt regelmatig aangepast. Kijk dus vóór u een investering doet eerst op de lijst van VROM. Het is ook mogelijk dat de door u voorgenomen investering niet op de VAMIL-milieulijst voorkomt maar vergelijkbare investeringen wel.

Juli 2004.

Meer weten van milieu investeringen

Deel deze pagina

Laatste update op 02-07-2018
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Bedrijven Willekeurig afschrijven Milieu investeringen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap