print sitemap zoeken disclaimer contact

Second opinion fiscale procedure

Een geschil met de Belastingdienst kan leiden tot een bezwaar- of beroepsprocedure. Een bezwaar- of beroepsprocedure kent een aantal formele voorschriften en gaat vaak diep op de materie in. Waar dit voor ons dagelijks werk is, zal dat voor een boekhouder of accountant minder vaak het geval zijn. Een fiscaal jurist zal een bezwaarschrift of beroepschrift toetsen aan het formele en materiële (inhoud) belastingrecht, daar waar uw boekhouder of accountant vaak op de hoogte is van de feitelijkheden. Een combinatie van beide leidt doorgaans tot het beste resultaat.

Hulp bij bezwaar- of beroepsprocedure tegen de Belastingdienst

Fiscale wet- en regelgeving is complex en niet altijd duidelijk. Een fout is zomaar gemaakt. In de huidige tijd is de formele kant bij een procedure steeds belangrijker. Soms heeft u materieel ongelijk, maar zijn er door de Belastingdienst formele fouten gemaakt. Het gelijk kan dan alsnog uw kant opvallen.

Voor een fiscale second opinion is het belangrijk dat de fiscaal jurist ervaring heeft met bezwaar- en / of beroepsprocedures. Onderstaande fiscaal juristen procederen regelmatig en hebben al tientallen jaren ervaring met schriftelijke en mondelinge procedures (en / of hoorzittingen). Wij adviseren hierbij regelmatig klanten en hun accountant bij het opstellen van processtukken en / of begeleiding bij een bezwaar- of beroepsprocedure.

Hoe werkt een second opinion in een fiscale procedure?

Wij lezen wekelijks processtukken of stellen deze op. Wij voeren een second opinion discreet (alleen en anoniem voor de accountant) of juist open (in overleg met de klant en accountant) uit. Gezamenlijk met de accountant of belastingadviseur komen wij dan tot het beste resultaat.

Voorbeelden van second opinion adviezen in de fiscale praktijk

  • Bijstaan bij hoorzittingen of boekenonderzoeken
  • Deskundigenoordeel tijdens fiscale procedure of civiele procedures met fiscale discussie
  • Beroepsaansprakelijkheidsprocedures
  • Second opinion fiscale advisering
  • Nalezen en controleren (en eventueel aanvullen) bezwaarschrift
  • Nalezen en controleren (en eventueel aanvullen) beroepschrift

Kosten review en / of second opinion

Mits de bescheiden volledig en juist worden aangeleverd, kan een second opinion of review al plaatsvinden vanaf € 1.500 (exclusief omzetbelasting). Het is logisch dat vorenstaande afhankelijk is van de omvang en complexiteit. Wij verstrekken vooraf een heldere offerte met een strakke omschrijving van de opdracht (dus wat doen we wel en wat niet). Een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch of per e-mail opvragen).

Second opinon fiscale procedure

Een second opinion is een belangrijk onderdeel van een fiscale procedure tegen de Belastingdienst. Het kan u helpen om een objectief advies te krijgen over de haalbaarheid van uw zaak en de beste strategie om uw belangen te beschermen.

Het is belangrijk om te werken met een ervaren fiscaal jurist of belastingadviseur die bekend is met de complexe regels en voorschriften die van toepassing zijn op fiscale procedures. Een goede adviseur kan u helpen om uw zaak op een duidelijke en overtuigende manier te presenteren, en kan u helpen om de beste strategie te bepalen om uw zaak te winnen.

Bij het zoeken naar een adviseur is het belangrijk om te zoeken naar iemand die ervaring heeft met het behandelen van fiscale procedures tegen de Belastingdienst. U kunt ook overwegen om te zoeken naar iemand die gespecialiseerd is in uw specifieke fiscale kwestie, zoals BTW, vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

Als u besluit om een second opinion te vragen, is het belangrijk om alle relevante documentatie en informatie over uw zaak te verstrekken. Dit kan onder meer uw belastingaangiften, correspondentie met de Belastingdienst en eventuele reeds gedane betalingen omvatten. Met deze informatie kan uw adviseur een goed beeld krijgen van uw situatie en u voorzien van een objectieve beoordeling van uw zaak.

In het algemeen kan een second opinion u helpen om uw zaak op een duidelijke en overtuigende manier te presenteren, en om de beste strategie te bepalen om uw belangen te beschermen. Met de juiste adviseur aan uw zijde kunt u uw kansen op succes in een fiscale procedure tegen de Belastingdienst maximaliseren. Wij helpen u graag, vraag gerust een vrijblijvende offerte

Deel deze pagina

Laatste update op 10-05-2023
Artikel gemaakt op 31-03-2023
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Werkzaamheden Second opinion fiscale procedure

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap