print sitemap zoeken disclaimer contact

Werkzaamheden

Procederen is leuk

Geld verdienen met fiscale procedure 

Procederen tegen de fiscus is duur, duurt lang en levert weinig op. Zomaar een paar vooroordelen. Wij draaien het graag om. Procederen is leuk, kan snelle resultaten leveren en er kan nog geld mee verdiend worden ook.

Snelle resultaten 1

Wanneer u het niet eens bent met de Belastingdienst, kunt u bezwaar maken. Daarna kunt u in beroep bij de Rechtbank, in hoger beroep bij het Gerechtshof en uiteindelijk ook nog naar de Hoge Raad. In vrijwel alle gevallen krijgt u (doorlopend) uitstel van betaling. Dat kan ervoor zorgen dat u voldoende geld beschikbaar houdt om andere uitgaven te doen of te investeren. Ook kunt u een moeilijke periode overbruggen of net wel die financiering rond krijgen. Hier wordt het vooroordeel (het duurt lang) een voordeel.

Snelle resultaten 2

Soms wil de Belastingdienst snel informatie hebben of toch geen uitstel van betaling verlenen. In dergelijke (spoedeisende) gevallen kunt u bij de rechter om een verzoek om een zogenoemde voorlopige voorziening (fiscaal kort geding) indienen. Vaak leidt het indienen van zo’n verzoek al tot meer inschikkelijkheid bij de Belastingdienst.

Snelle resultaten 3

De informatiehonger van de fiscus wordt steeds groter. Als u van mening bent dat het toch wel wat ver gaat, kunt u vragen om een informatiebeschikking. Daartegen kunt u (na bezwaar) in beroep bij de rechter. Dat geeft sneller duidelijkheid dan het hele proces uitzitten.

Geld verdienen 1

Bij het nemen van beslissingen is de Belastingdienst gebonden aan termijnen. Wanneer die niet worden gerespecteerd, kunt u de Belastingdienst in gebreke stellen. Neemt zij dan nog niet spoedig een besluit, dan krijgt u een dwangsom die kan oplopen tot € 1.260 per te laat genomen besluit.

Geld verdienen 2

Ook het procederen moet binnen bepaalde termijnen met een uitspraak eindigen. De volgende vuistregels gelden:

  • De Belastingdienst moet binnen 6 maanden na indiening van het bezwaarschrift uitspraak doen.
  • Daarna heeft de Rechtbank 18 maanden, het Gerechtshof twee jaar en de Hoge Raad ook twee jaar.

In de praktijk komt het veelvuldig voor dat de eerste twee fasen (bezwaar – 6 maanden - en beroep – 18 maanden) niet binnen de twee jaar zijn afgerond. Voor iedere 6 maanden dat het te lang duurt, kunt u aanspraak maken op € 500 per (samenhangende) zaak. Dat wordt naar boven afgerond. Zeven maanden te laat levert dus € 1.000 op en 23 maanden € 2.000. Recent heeft de Hoge Raad de uitgangspunten nog eens op een rijtje gezet.

Geld verdienen 3

Wanneer u de zaak (gedeeltelijk) wint, krijgt u een zogenoemde proceskostenvergoeding. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat die doorgaans niet kostendekkend is. Ook het betaalde griffierecht wordt dan (volledig) vergoed. Daarnaast kunt u in sommige gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding.

Het is leuk

Belastingrechters zijn echte mensen. Ze vragen door en denken ook mee. Op een zitting wordt u keurig ontvangen en u krijgt de gelegenheid uw woordje te doen. Vaak wordt het gewaardeerd als u, als belastingbetaler, zelf het woord voert. Dan hoort de rechter het uit de eerste hand. Er wordt naar u geluisterd en men laat u uitspreken. Waar maak je dat nog mee tegenwoordig ...

Vaak is een uitleg door een rechter bevredigender dan door de Belastingdienst of de adviseur. Sommigen hebben echt hun ‘day in court’.

Niet duur

Ja, procederen kost geld. Maar Jongbloed Fiscaal Juristen hanteert scherpe en faire tarieven. Beslist niet elk kwartiertje en telefoontje wordt in rekening gebracht. We vinden het namelijk zelf veel te leuk. Vooraf maken we duidelijke afspraken. Uren maal tarief, vaste prijs of lage prijs met succesfee, alles is bespreekbaar. We halen het onderste voor u uit de kan. Een garantie op succes kunnen we niet geven, wel de drive dat, als iemand de zaak voor u kan winnen, Jongbloed Fiscaal Juristen dat is.

Vrijblijvende afspraak

Aarzel niet te bellen, het eerste gesprek - bij ons op kantoor -  is gratis. Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak !

Deel deze pagina

Laatste update op 11-03-2016
Artikel gemaakt op 10-03-2016
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Werkzaamheden Fiscale procedures Geld verdienen met fiscale procedure

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap