print sitemap zoeken disclaimer contact

Werkzaamheden

Artiest of sporter en fiscus

De artiestenregeling is een feest, sprak een buitenlandse artiest tegen mij. Je moet wel beschikken over ervaring en lange rijen boeken, CD-roms en informatie over buitenlandse fiscale stelsels. Samen met mijn collega's begeleiden wij┬ásporters en artiesten bij de financi├źle kant van hun activiteiten.

Iedereen moet belasting betalen, artiesten en bands dus ook. Aan de Belastingdienst valt niet te ontkomen. Dat geldt ook voor bands en podia. De regelingen voor artiesten zijn eenvoudig, maar als men even verder kijkt, zie je dat je al snel praat over diverse formulieren, regels en berekeningen. Er zijn echter ook mogelijkheden als men iets verder durft te kijken.

In de meeste gevallen wordt door de opdrachtgever reeds belasting ingehouden (en afgedragen) op de gage, het startgeld of de beloning die een artiest krijgt. Als alternatief zie je soms dat de artiest een "echte" ondernemer is en dat er een koopsom wordt betaald zonder inhouding van belastingen en premies. De regelingen moeten goed worden uitgevoerd en de opdrachtgever ontkomt niet aan het doorworstelen van een behoorlijke papierwinkel, dit ter voorkoming van naheffingen en boetes.

Fiscale vraag van sporter of artiest?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van artiestenregeling

Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2022
Artikel gemaakt op 18-02-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Werkzaamheden Artiestenregeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap