print sitemap zoeken disclaimer contact

Kosten invoer

De kosten voor de invoer van een auto bedragen zo'n € 200 (inclusief BTW). Dit betreft de RDW-keuring, de verwijderingsbijdragen en het kentekenbewijs (met nummerplaten).

Waar betaal ik omzetbelasting?

Als particulier moet u in het land waar de auto wordt gekocht de BTW betalen, tenminste als het een gebruikte auto betreft. Als u een nieuwe auto koopt, betaalt u de BTW in Nederland. Bedrijven die een auto kopen in het buitenland, kopen deze auto zonder BTW-heffing (0% invoertarief). Koopt een ondernemer een auto van buiten de EU, dan moet de BTW aldaar worden betaald, in voorkomende gevallen kan deze worden teruggevraagd in het land van herkomst.

Meer weten van kosten invoer auto en btw

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 30-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Overig Invoer auto Kosten invoer Auto en BTW

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap