print sitemap zoeken disclaimer contact

Advies inzake echtscheiding?

Advies gesprek of offerte voor begeleiding?

Klik hier

(Partner van) Ondernemer en echtscheiding?

Wij zijn hierin gespecialiseerd

Klik hier Fiscale vraag inzake scheiding?

Klik hier

Omgangsregeling

Het beste voor de kinderen is een regeling die in overleg tussen de ouders en de kinderen wordt opgesteld. Deze regeling wordt dan opgenomen in het echtscheidingsconvant. Denk voor een goede regeling aan de belangen van uw kind en niet aan uw eigen belangen.

Een voorzet voor een redelijke regeling:

  • Een weekend per 14 dagen.
  • 50% Van de vakantie- en feestdagen.
  • Tijdens de zomervakantie een aaneengesloten periode (van zeg 2 weken).

Voor kinderen jonger dan 18 jaar moet worden afgesproken in hoeverre u gezamenlijk het ouderlijk gezag wenst voort te zetten. Het is gebruikelijk dat de kinderen bij één van de beide ouders gaat wonen (meestal de vrouw). Kinderen tussen 12 en 18 jaar worden normaal gesproken door de rechter gehoord over wat ze willen. U heeft beide dan nog wel het ouderlijk gezag, dit wil zeggen dat u samen besluit over:

  1. schoolkeuze;
  2. opvoeding;
  3. bijzondere uitgaven of verplichtingen ten behoeve van het kind;
  4. inschrijving bij de gemeente;
  5. aanvragen van paspoort of visum.


Deel deze pagina

Laatste update op 19-08-2021
Artikel gemaakt op 17-12-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Echtscheiding en fiscus Kinderen en scheiding Omgangsregeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap