print sitemap zoeken disclaimer contact

Advies inzake echtscheiding?

Advies gesprek of offerte voor begeleiding?

Klik hier

(Partner van) Ondernemer en echtscheiding?

Wij zijn hierin gespecialiseerd

Klik hier Fiscale vraag inzake scheiding?

Klik hier

Hoe hoog is de kinderalimentatie?

Als ouder heb je een onderhoudsplicht voor je kinderen. Dit geldt zowel tijdens als na het huwelijk. De kinderen moeten dan wel minderjarig zijn, de verplichting geldt tot het 21e levensjaar van het kind. De termijn wordt verlengd als de kinderen hierna blijven studeren en niet in hun eigen behoefte kunnen voorzien. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de eigen inkomsten van het kind.

De omvang van de kinderalimentatie is afhankelijk van "wat u verdient en uitgeeft", de draagkracht zoals de wet dit noemt.

Het is lastig de werkelijke kosten per kind te berekenen en daarom zijn er regels en richtlijnen voor. In deze richtlijnen staat het volgende:

  1. Het 'vroegere inkomen van het gezin' of 'huidig hoger inkomen niet verzorgende partner'.
  2. De leeftijden van de kinderen.
  3. Het aantal kinderen binnen het gezin.

Als u de kosten van het kind heeft vastgesteld, worden deze verminderd met de kinderbijslag. Dit bedrag wordt vervolgens pro-rato verdeeld over de huidige netto-inkomens of draagkracht van beide ouders / alle onderhoudsplichtigen. De bijdrage van de niet-verzorgende ouder mag niet hoger worden dan zijn / haar maximale draagkracht.


Mede bron: www.alimentatie.nl


Hoe hoog is de kinderalimentatie? [news] 2012-12-16 0000-00-00 0000-00-00

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Echtscheiding en fiscus Kinderen en scheiding hoogte kinderalimentatie

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap