print sitemap zoeken disclaimer contact

Bankrekening Belastingdienst aangepast


Belastingdienst eerder betalen

Het bankrekeningnummer van de Belastingdienst is veranderd. Dit was altijd (Rabobank) 30.00.60.300 en is nu (Postbank) 2445588. Dit is al aangepast in november 2005, edoch veel ondernemers krijgen er nu pas mee van doen. Tot 1 mei 2006 kan nog betaald worden op het oude rekeningnummer.

Advies: Betaal 5 dagen eerder omdat u anders een boete riskeert. Krijgt u een boete, maak dan bezwaar (zie hier voor een voorbeeld).

Voor betalingen vanuit het buitenland gebruikt u IBAN NL38 PSTB 0002445588 en BIC/Swift-code ING BNL2A.

Inleiding

Door een Europese aanbesteding is de Rabobank niet langer bankier van de Belastingdienst, sinds eind 2005 is dit de blauwe leeuw van de Postbank. Bij elektronisch bankieren of automatische betaalopdrachten moet u extra opletten.

Boete voor bedrijven

Betalingen van bank naar giro duren langer, minimaal 4 dagen langer dan van bank naar bank. Als u te laat de belastingen gaat betalen krijgt u een waarschuwing en in het slechtste geval een boete. De Belastingdienst heeft dit niet aan bedrijven verteld waardoor veel bedrijven nog naar het oude nummer zullen overmaken. Gevolg: boete. Maakt u naar het oude nummer over, dan krijgt u een brief van de Belastingdienst, wellicht komt er in april 2006 nog een advertentiecampagne (lekker op tijd).

Boete, en dan ...

De systemen van de Belastingdienst sturen vrijwel automatisch boetebeschikkingen. De Staatssecretaris heeft laten weten dat, als u tijdig gaat betalen op het oude Rabobank-nummer, deze boete niet zou worden opgelegd. Maakt u dus bezwaar tegen de boete, als u deze ontvangt.


Datum : 22 december 2006 


Deel deze pagina

Laatste update op 29-12-2012
Artikel gemaakt op 22-01-2006
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Archief Fiscaal nieuws 2006 Bankrekening belastingdienst aangepast

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap