print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingadviseur en fiscaal jurist

Het ontstaan

Het vak belastingadviseur is net na 1900 ontstaan. Een oud-medewerker van de Belastingdienst heeft zich toen als adviseur zelfstandig gevestigd. De groei in de markt begon pas rond 1950, dit met name omdat de wet steeds ingewikkelder werd. Iedereen mag zich belastingadviseur noemen en dit vak is niet in de wet geregeld. Ik zelf ben ook belastingadviseur, maar noem mezelf liever fiscaal jurist. Iedereen mag zich belastingadviseur noemen maar geen fiscaal jurist. Een jurist heeft namelijk een afgeronde academische studie en is "meester in het recht", of "mr." zoals men dit kent.

Mijn mening

Het vak van fiscaal jurist is een leuk vak. Je opereert meestal naast de accountant en voor de klant, zo houd je beiden scherp en mag je partij kiezen. De wetgeving past zich in hoog tempo aan en steeds meer bedrijven zien de belastingen als kosten. De Nederlandse wetgeving past zich door de EU sneller aan dan men denkt. Dit betekent meer fiscale adviezen en steeds meer bedrijven die zich fiscaal laten adviseren, buitenlandse structuren opzetten of een fiscale scan van hun bedrijf of priv├ęsituatie laten maken.

Deel deze pagina

Laatste update op 14-01-2014
Artikel gemaakt op 25-02-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Fiscaal Jurist

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap