print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingdienst doet onderzoek naar campers met Duits kenteken

In april 2012 heeft de Belastingdienst een onderzoek ingesteld naar in Nederland woonachtigen die in het bezit zijn van een camper met Duits kenteken.

In het verleden hebben diverse Nederlanders een camper gekocht in economische zin; vaak bleef de Duitse camperverkoper in juridische zin eigenaar. In 2008 hebben wij hier een column aan gewijd.

Boekenonderzoek

In Duitsland heeft een boekenonderzoek plaatsgevonden bij één of meerdere Duitse camperdealers. De bevindingen uit dit onderzoek zijn doorgespeeld aan de Nederlandse Belastingdienst, welke nu, april 2012, de Nederlandse eigenaren van deze campers aanschrijft met het verzoek informatie aan te leveren.

Vragenbrief Belastingdienst

Doel van het onderzoek is om enerzijds vast te stellen of in strijd wordt gehandeld met de BPM-regels (u mag immers, als u in Nederland woont, niet in Nederland rijden met een camper met Duits kenteken, behoudens een vrijstelling), anderzijds om vast te stellen of u de camper gefinancierd heeft met middelen die niet bekend zijn / waren bij de Belastingdienst.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nadere informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met heer mr. drs. Sanne van den Elst (s.vandenelst@jongbloed.tv).

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 25-04-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Auto buitenland Camper met Duits kenteken

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap