print sitemap zoeken disclaimer contact

Overname opticien of optiekwinkel

Wij adviseren regelmatig opticiens bij de verkoop van hun winkel of bedrijf. Naast het feit dat u professional moet zijn in uw vak, is het verstandig om tijdig een specialist in te schakelen voor de verkoop van uw onderneming. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en juridische zaken betrekking hebbende op opticiens.

Verkoop opticien

De beslissing om uw optiekwinkel of opticien te verkopen moet u goed voorbereiden. De gemiddelde voorbereidingstijd is 3 jaar. U moet voordien een aantal zaken in kaart brengen:

  1. Is de juridische structuur optimaal?
  2. Wat gaat er met het bedrijfspand gebeuren?
  3. Heb ik de juiste mensen in dienstbetrekking?
  4. Is er een opvolger voor de opticien?
  5. Is een gehele verkoop verstandig?
  6. Moet ik me voordien aansluiten bij een keten van opticiens?
  7. Hoe laat ik stijgende cijfers zien binnen mijn optiekwinkel?

Om de maximale prijs / waarde uit uw optiekwinkel te halen, is het verstandig tijdig te kijken naar uw bedrijf en de mogelijkheden. Door onze ervaring hebben wij een netwerk opgebouwd binnen de optiekwereld. Wij hebben meer dan voldoende ervaring met de waardering van uw optiekwinkel en het vinden van de juiste kopers binnen uw vak.

Optiekzaak verkopen aan keten of niet?

De laatste jaren zijn grote ketens op overnamepad. Hiertoe worden gericht zelfstandige opticiens benaderd die op goede locaties zitten en daarnaast deskundige mensen in dienstbetrekking hebben. Wij werken als fiscaal jurist voor u en behouden onze zelfstandigheid, we kunnen u daarom ook prima adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij een verkoop van uw opticien aan een grotere keten. In sommige gevallen zien wij dat de keten u heeft benaderd en (te) veel informatie heeft ontvangen, zonder dat duidelijk is onder welke voorwaarden deze mag worden gebruikt. Het moet niet zo zijn dat een optiekketen vervolgens een bedrijfspand om de hoek gaat huren.

Opticien of optiekwinkel verkopen en vragen

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs. U kunt ons bellen of een e-mail sturen.

Meer weten van overname opticien of optiek winkel

Deel deze pagina

Laatste update op 04-09-2013
Artikel gemaakt op 06-07-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Optiek en fiscus Overname opticien of optiek winkel

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap